Micke Stahre forlater Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s svenske hovedtrener er solgt til IFK Göteborg.

- Vi fikk en konkret henvendelse fra IFK Göteborg på mandag om mulighetene for å få tak i Micke Stahre. Siden har det vært forhandlinger, før vi nå har blitt enige om en overgangssum vi er fornøyd med, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Stahre kom til Sarpsborg 08 før 2020-sesongen. Debuten i blått og hvitt ga 12. plass med 32 poeng, mens det i år har blitt fem poeng på de fire første kampene.

- Micke er en trener vi gjerne skulle beholdt i klubben. Resultatene har vært blandet, men det har vært jobbet hardt og systematisk fra hele teamet. Vi har ikke noe å utsette på jobben han har gjort hos oss, sier Berntsen.

Og utdyper:

- Selvom vi rent sportslig har prestert bedre enn IFK Göteborg de siste årene, er det snakk om en storklubb i skandinavisk målestokk. Det er gøy å se at en trener enkelte har stilt spørsmålstegn ved også er attraktiv for andre, solide klubber. Vi er fornøyd med jobben Micke har gjort, men nå starter arbeidet med å finne hans erstatter.

Stahre: - Jeg har hatt det veldig bra i Sarpsborg

Hovedtreneren, som forlater Sarpsborg med umiddelbar virkning, ønsker å takke for sin tid i klubben.

- Jeg må få understreket at jeg har trivdes veldig bra i Sarpsborg 08. Klubben og byen har gjort det veldig lett å trives her, men nå er det en gang slik at det kan gå fort i fotballens verden, sier Stahre.

Som legger til at forhandlingene med IFK har gått fort.

- Jeg fikk nylig en forespørsel om å lede IFK Göteborg. Kombinasjonen av IFK Göteborg som klubb, min historie der, nærheten til mitt hjem og min familie i tillegg til pandemiens betydning, gjorde at jeg valgte å gå videre med dette. Jeg ønsker å takke alle sammen og ønsker alle sarpinger all mulig lykke framover. 

Jakten på ny trener er i gang

At overgangen skjer tidlig i seriespillet mener Berntsen setter klubben i en litt kinkig situasjon.

- Det er klart, men vi kan ikke tvinge Micke til å bli værende i Sarpsborg 08. Vi har et godt trenerteam fra før, men kommer til å se oss om etter en ny hovedtrener. Vi har kamp om ti dager og vil ha en trener på plass før det, sier sportssjefen.

- Det er viktig for oss at vi treffer. Om vi skal signere en trener på lang eller kort kontrakt gjenstår å se, men vi er allerede godt i gang med jobben.

Annonse fra Eliteserien: