Midtbanekriger Mate Males klar for Sarpsborg 08

Han var kaptein for Rijeka-laget som vant serie- og cupgull i Kroatia i 2016/2017. Nå er Mate Males klar for å gå i krigen for Sarpsborg 08.

Annonse:

- Det er en signering vi vel strengt talt aldri hadde trodd å lande. Vi får inn en ekte kriger - den fødte leder. En vanvittig spennende signering for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Kaptein da Rijeka slo Milan

30 år gamle Mate Males kommer til Sarpsborg 08 fra CFR Cluj, men det er hos fjorårets Europa League-motstander HNK Rijeka Males virkelig har levert sine varer. Fra han kom i 2013 til han dro sommeren 2018, noterte midtbanespilleren seg for 127 obligatoriske kamper for kroatene - de siste par sesongene som kaptein for klubben som ble serie- og cupmester og kvalet for Champions League i 2017/2018. Han var klink fast og kaptein på laget som blant annet slo AC Milan 2-0 i gruppespillet i Europa League samme sesong.

Saken fortsetter etter videoen:


- Perioden i Cluj har vært frustrerende for Males. Samtidig hadde det vært umulig for oss å få tak i ham om historien hadde blitt skrevet på en annen måte. Vi har sett Males i aksjon selv og fått de aller beste skussmål fra hans tidligere arbeidsgiver Rijeka som vi samarbeider godt med. Prestasjonene våre i Europa har helt åpenbart vært en døråpner - både med spillere og gode kontakter i andre klubber, sier Berntsen.

1,5-årsavtale

Sarpsborg 08 ga i utgangspunktet Males et kontraktsforslag gjeldende ut sesongen. Selv var midtbanespilleren innstilt på å bidra mer.

- For meg er det viktig med eierskap til det jeg holder på med. Jeg skal blø for denne drakta og dette emblemet, sier hovedpersonen selv.

- Gode samtaler underveis har gjort at vi har sikret oss Mate Males ut 2020-sesongen. Han legger sjela si i dette og et eierforhold til klubben han skal spille for. Han har søkt trygghet og seriøsitet. Det mener han å få her. Det skal vi ta som et stort kompliment, sier Berntsen.

Klar på at Males nå kommer inn i en tøff kamp på Sarpsborg 08s midtbane.

- Vi har flere gode spillere i den posisjonen, men vi tror og håper selvsagt Males blir en viktig bidragsyter for oss.

Annonse fra Eliteserien: