Midtbanekriger og Billborn-kaptein Jeppe Andersen klar for Sarpsborg 08

Den danske midtbanekrigeren Jeppe Andersen har signert en treårskontrakt med Sarpsborg 08. Stefan Billborn hyller sin tidligere kaptein.

- Jeppe er en terrier - en vinner. Det er en fysisk spiller som også er bra med ballen slik danske spillere alltid er. Han har et bra skudd og er en ordentlig boks til boks-spiller. Det er en jævlig bra spiller. Når det brenner til, stepper han alltid opp, sier Sarpsborg 08s hovedtrener.

Dansken, som nylig fylte 30 år, står bokført med 175 kamper for Hammarby. I 2019, 2020 og 2021 var han også kaptein for den svenske hovedstadsklubben.

- Det var et smart valg av oss. Da sørget vi for at han fikk litt færre gule kort, ler Billborn.

- Utenfor banen er han en rolig om omgjengelig type, men på banen er han en jævel. I Stockholm-derbyene var han alltid den første vi satte opp. Det er en ordentlig bra spiller som vi er sikre på kommer til å passe veldig bra inn hos oss. Vi kommer ikke til å få en ny Anton Salétros, men vi får en spiller som er veldig bra på en del av det samme. Samtidig har andre kvaliteter som er enda bedre. Det er en spiller som holder veldig, veldig høy klasse. Vi kan ikke erstatte Anton med en lik spillertype, men vi kan ta inn noe annet vi tror kompletterer laget vel så bra. Det får vi i Jeppe Andersen, utdyper hovedtreneren.

- Jeg gir alt for å vinne

Den danske midtbanespilleren kjenner seg igjen i hovedtrenerens beskrivelse.

- Du kan si jeg er en midtbanekriger. Først og fremst vil jeg beskrive meg selv som ordentlig lagspiller som gjerne legger ned det lille ekstra slik at også medspillerne skal skinne. Når jeg går ut på banen, gjør jeg absolutt alt for å vinne. Må det spilles på grensen, gjør jeg det. Skal vi diktere kampene, bidrar jeg gjerne med det, sier Jeppe Andersen.

Andersen ankom Sarpsborg søndag og starter mandag opp arbeidet inn mot 2023-sesongen sammen med sine nye lagkamerater.

- Jeg følte at jeg trengte et miljøskifte etter mange år i Hammarby. I Sarpsborg kjenner jeg Stefan Billborn og Joachim Björklund godt fra tiden i Stockholm. Jeg vet hva jeg kan forvente av dem og de vet godt hva de kan forvente av meg, sier Andersen.

FYSISK TEST: Jeppe Andersen var gjennom fysiske tester før signeringen.
FYSISK TEST: Jeppe Andersen var gjennom fysiske tester før signeringen.

… som også har spilt en rekke kamper sammen med Junior tidligere.

- Samarbeidet vi hadde var veldig godt. Det føles veldig bra å være Sarpsborg 08-spiller nå. Jeg har fått inntrykk av at Sarpsborg 08 er en veldig spennende og familiær klubb. Jeg har lyst til å være med å skape og forme noe her, sier han.

Tilfører nye kvaliteter til laget

Jeppe Andersen har også tidligere vært på radaren til Sarpsborg 08 og sportssjef Thomas Berntsen. Han har sett Andersen i aksjon flere ganger.

- Jeppe er en vaskeekte kriger som også er bra med ballen og direkte i stilen. Det er full fres fra start til slutt. Hel ved! Vi tror totalen kan bli vel så bra for oss med Jeppe Andersen i laget. Han dekker store områder og er en ballvinner med et enormt konkurranseinstinkt. Det er en type vi har manglet litt i laget vårt og en type vi tror Sarpsborg-publikummet kommer til å trykke til sitt bryst, sier Berntsen.

Andersen kjøpes fri fra Hammarby, og er, i sterk konkurranse med både norske, svenske og danske klubber, enig med Sarpsborg 08 om en treårskontrakt.

- Jeppe Andersen ville fullt ut til oss og han passer 100 prosent inn hos oss. Overgangssummen er også overkommelig og langt fra noe vi tar oss vann over hodet for. Det er en signering vi rett og slett er veldig godt fornøyd med, sier Berntsen.

- Jeg tenkte det var umulig

Sportssjefen har jobbet med å sikre Jeppe Andersens signatur en god stund. Stefan Billborn ble overrasket da navnet først ble luftet under et logistikkmøte i trenerrommet på Stadion.

- Da Thomas Berntsen lanserte Jeppe, tenkte jeg at det var helt umulig for oss, men Thomas har tryllet før og han gjør det igjen. Dette er en klassesignering for Sarpsborg 08, sier Stefan Billborn. 

- Vi får en fysisk spiller, men også en solid pasningsspiller. Vi vet det er en spiller som også har spilt med Junior i tre år. De har vært veldig, veldig bra sammen. Det finnes ingen grunn til at de ikke skal fungere sammen her også. Begge er i sin prime nå, så det her tror jeg kommer til å bli veldig bra, avslutter hovedtreneren.

Jeppe Andersen

  • Sentral midtbanespiller

  • Født 6. desember, 1992, Danmark

  • Tidligere klubber: Vejle, Esbjerg, Hammarby

  • Landskamper: Danmark U18, U19, U20, U21

Annonse fra Eliteserien: