Mikael Stahre er Sarpsborg 08s nye hovedtrener

- Vi har fått vårt førstevalg, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Han ledet AIK til serie- og cupgull, IFK Göteborg til seriebronse, seriesølv, cupgull og tok Häcken fra 10. til 4. plass. Mikael Stahre er treneren som håper å sette fart på Sarpsborg 08 de kommende tre sesongene.

Annonse:
- Mikael Stahre er en offensiv anlagt trener med gode meritter. I Sverige har han levert fantastiske resultater med alle klubber han har ledet i Allsvenskan. Han står for en fotball vi tror vil passe Sarpsborg 08 veldig godt. Underveis i prosessen har han seilet opp som vårt klare førstevalg. Vi er trygge på at dette blir en god match, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Kruttsterkt poengsnitt i Sverige

I Allsvenskan har Stahre trent AIK, IFK Göteborg og Häcken. 191 kamper og poengsnitt på henholdsvis 1,93, 1,72 og 1,81 har resultert i et svensk seriemesterskap, to cupmesterskap, en andre-, tredje-, fjerde-, og syvendeplass i seriesammenheng. Stahre ledet også Väsby United opp fra Division 1 til Superettan på første forsøk i 2007.

- Vi kjenner Stahre godt og vet vi får inn en fagmann med et brennende engasjement og stort pågangsmot. Stahre står for en direkte, men ballbesittende fotball vi er trygge på at Sarpsborg-publikummet kommer til å sette pris på, sier Berntsen. 

Kjenner skandinavisk fotball godt

44-åringen har også erfaring fra trenergjerninger i Kina, USA og Hellas. De to sistnevnte mindre vellykede, mens han med Dalian Yifang, en klubb som nå trenes av Rafael Benitez, oppnådde et poengsnitt på 1,84 over 49 kamper.

- Han kjenner norsk og skandinavisk fotball veldig godt. I tillegg er han brennende lysten på å ta Sarpsborg 08 videre. Vi håper og tror veldig på dette samarbeidet, avslutter Berntsen.

Mikael Stahre

  • Født 5. juli 1975, Stockholm

  • Serie- og cupmester med AIK. Cupgull, 2. og 3. plass i Allsvenskan med IFK Göteborg. Opprykk til Superettan med Väsby United.

  • Tidligere klubber: Väsby United, AIK, Panionios, IFK Göteborg, Dalian Yifang, Häcken, San José Earthquakes

Annonse fra Eliteserien: