Mikkel Maigaard er klar for Sarpsborg 08

Han var ønsket av klubber i både inn- og utland, men det var Sarpsborg 08 og potensialet her som fristet fjorårets Strømsgodset-kaptein Mikkel Maigaard (25) aller mest.

- Sarpsborg 08 er en stor klubb med gode fans. Det er fine rammer rundt som gjør det mulig å lykkes. Det var derfor helt bevisst å skrive en 2,5-årsavtale. Det viser at klubben vil ha meg og at jeg veldig mye vil spille for Sarpsborg. Jeg tror vi kan oppnå noe stort sammen. Kanskje ikke med en gang, men over disse årene tror jeg det kan bli veldig bra, sier Sarpsborg 08s nye midtbanespiller.

Mange målpoeng

Mikkel Maigaard tok både Raufoss og Strømsgodset med storm etter overgangene til sine nye klubber. På sine 29 første kamper i Drammen, hadde danske Maigaard vært sist, nest sist eller tredje sist på 27 av Strømsgodsets scoringer.

- Det viser at man kan være med og prege på siste tredjedel av banen. Det vil jeg være med på også i Sarpsborg 08. Jeg er en løpssterk type og løp nok kanskje flest meter i alle kampene for Godset i fjor. Jeg liker å dekke rom både offensivt og defensivt. Kall meg en boks til boks midtbanespiller.

Etter sin inntreden i norsk fotball i 2018, viste Maigaard seg raskt å være en ledertype. Fra visekaptein i Raufoss, ble han raskt kaptein i Strømsgodset.

- Jeg setter store krav til lagkameratene mine, men de kan også sette store krav til meg. Jeg setter større krav til meg selv enn noen andre, men det er viktig og da kanskje spesielt på trening. Det du gjør der tar du ofte med deg i kamp. Jeg er en type som liker å ta ansvar, sier Maigaard.

Ledertype

- Jeg er en naturlig ledertype og har egentlig alltid vært det. Jeg er en som gjerne viser veien, trener mye og prøver å være et godt eksempel for dem unge i gruppa. Uansett om det er på fotballbanen eller noe annet, så vil jeg vinne for enhver pris.

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, synes også det er stas å få på plass signeringen av Maigaard.

- Maigaard har vært med å prege Eliteserien. Det er en spiller som står for nærmest alt av det vi ønsker oss. Han er dedikert på og utenfor banen, løpssterk, treningsvillig og i en perfekt alder. Dette er en solid signering for oss. Ikke bare kortsiktig, men også over de kommende sesongen, sier han.

Annonse fra Eliteserien: