Mistet to poeng på overtid

Sarpsborg 08 ledet både 2-0 og 3-1, men på overtid satt 3-3-scoringen for Stabæk.

Våre gutter hadde en alle tiders mulighet til å klatre forbi dagens motstander og opp på trygg plass. Man ledet i 94 minutter på Nadderud, men et kontroversielt baklengsmål på overtid gjorde at det hele endte med poengdeling.

Sarpsborg 08 fikk de to første scoringene

Sarpsborg 08 fikk den perfekte starten på det nervepirrende bunnoppgjøret. Før minuttet var spilt satt nemlig ballen i nettet. Ole Jørgen Halvorsen så ut til å være i offside på høyrekanten, men han fikk lov av assistentdommer til å legge 45 grader ut til Jonathan Lindseth, som plasserte ballen nede ved den lengste stolperota.

Det var bortelaget som skapte den neste store sjansen også. Steffen Lie Skålevik vendte 180 grader i feltet og hamret løs på volley - like over.

Stabæk var ikke ufarlige. Blant annet truet Boli bakrom og var en skummel mann i boksen når vertene kom til innlegg. Men sarpingene var særdeles effektive denne mandagskvelden. I sin første eliteseriestart for året, var det Alexander Ruud Tveter som dunket kula i garnet fra kloss hold, etter at den også hadde vært innom Skålevik i feltet.

To-målsledelsen kunne fort vært halvert ti minutter før pause. Boli ble spilt igjennom og vendte bort en utrusende Bateau. Han forsøkte å sette ballen i lengste hjørnet fra 12 meter, men Vasiutin fikk ut en fot og reddet mesterlig.

Høydramatisk avslutning på første omgang

Kort tid senere overlistet imidlertid Franck Boli vår sisteskanse. En pasning fra Demidov åpnet opp hele forsvaret, og denne gangen satt Boli ballen mellom beina på Vasiutin.

På overtid fikk første omgangs beste spiller, Franck Boli, muligheten til å bli to-målsscorer fra straffemerket. Aleksandr Vasiutin var klønete i feltet der han dunket inn i ryggen på en Stabæk-spiller. Russeren rettet heldigvis opp sin egen feil med en mesterlig redning på straffesparket.

Sarpsborg 08 gikk altså fra å ha en komfortabel to-målsledelse, til å være heldige som kunne gå til hvile ett mål foran.

Skålevik-scoring etterfulgt av to Stabæk-nettkjenninger

Gjestene fikk en herlig åpning også på den andre omgangen, da man hentet en eventyrlig kontring ut av verktøykassa. Ruud Tveter skrudde på alle fire brennerne på grillen der han fosset fremover. Han dyttet ut til Halvorsen på høyrekanten, som fant Steffen Lie Skålevik foran kassa. Bergenseren kom seg foran sin oppasser, og satt omsider sin første Eliteserie-scoring i den blåhvite drakta.

Sarpsborg 08 var igjen to mål foran, og la seg naturlig nok dypt og kompakt i banen. Likevel var Stabæk utrolig nære scoring, kun forhindret av nok en vanvtittig beinparade av Aleksandr Vasiutin.

Midtveis i omgangen måtte imidlertid den andre ballen hentes ut av Vasiutins nett. Vihmann raget høyest på en corner og skallet inn 2-3-målet.

Det ble stort press mot et ufattelig lavtliggende Sarpsborg 08 i sluttminuttene. Gjestene slet både med å holde ballen i laget og å benytte seg av overganger, og Stabæk kom til flere målsjanser på det regntunge naturgresset.

Det gikk som det nesten måtte gå. Fem minutter inn i overtiden utlignet Stabæk. Scoringen skulle imidlertid vært annulert. Daniel Braaten holdt igjen Aleksandr Vasiutin, som skulle hatt et soleklart frispark. Ingen av dommerne reagerte, og dermed kunne Bohinen utligne fra sin posisjon på bakerste stolpe.

Sarpsborg 08 byttet plass med Stabæk på tabellen i cirka 93 minutter, men etter kampslutt var man like langt - altså under nedrykksstreken.