Molde vant komfortabelt

Sarpsborg 08 hang godt med før pause, men tapte til slutt hele 4-1.

Annonse:

Sarpingene hadde kun sluppet inn to mål på de fem første kampene. I Molde ble det fire nye baklengs. Sarpsborg 08 holdt nullen til pause, men etter hvilen ble det målfest for hjemmelaget. 

Fullt på høyde før pause

Fredrik Aursnes fikk skyte fra 20 meter tre minutter inn i omgangen, men Anders Kristiansen hadde god kontroll. To minutter senere kom Rashad Muhammed - som startet sin første seriekamp for sesongen - på et fint løp i bakrom. Han tok en innleggsfinte og fant Sàletros i boksen, men kombinasjonen pasning og mottak var ikke god nok til at svensken fikk sendt ballen mot buret. 

Bortelaget hadde god defensiv kontroll innledningsvis. Offensivt ble det slått mye langt mot Ibrahima Konè, som så ofte før var råsterk i duellene som oppspillspunkt.

Da omgangen var nærmere halvspilt, begynte imidlertid Molde å finne rom å spille i på motstanderens halvdel. Det var likevel samme oppskrift, nemlig lang ball mot Konè, som skulle føre til kampens neste (og første) store sjanse. Midtspissen la igjen til Thomassen, som tok med seg Salètros, som slo perfekt inn i feltet til Muhammed. Dessverre var mottaket fra god posisjon av det svake slaget. 

Sarpsborg 08 hadde nesten flere positive offensive bidrag den første halvtimen på en av ligaens vanskeligste arenaer, enn de hadde hatt på de tre første hjemmekampene til sammen. Man kom til flere skumle innlegg i boks, både på corner og i åpent spill.

Også vertene spilte seg til noen hjørnespark, blant annet da Utvik blokkerte Brynhildsens skudd, slik at kula snek seg rett på utsiden av stolpen. Ballen gikk via armen til Utvik i den situasjonen, men det ville nok vært strengt å blåse straffespark. Kort tid senere blokkerte Utvik et farlig skudd på ny. Denne gang med beinet, denne gang fra Aursnes. 

Det stod 0-0 til pause. 

Forspilt sjanse og kjappe baklengs

Det er ofte små marginer som avgjør fotballkamper. Sekunder etter sidebyttet fikk Salètros en stor sjanse. Vår nummer 20 utnyttet en grov feil i vertenes forsvar, men klarte ikke å straffe Molde alene med keeper. 

I stedet satt Ohi kula i kassa minutter senere. Han ble servert på blank av Brynhildsen. 

Sarpsborg 08 kunne altså ha fått en drømmestart på omgangen, men det endte heller med sesongens tredje baklengs. Sarpingene rakk ikke engang å begynne å jakte sesongens fjerde scoring før Molde doblet sin ledelse. Samtlige, inkludert Anders Kristiansen, forventet et innlegg da hjemmelaget fikk frispark på venstrekanten. I stedet skrudde Ulland Andersen ballen i det nærmeste hjørnet. 

Bortelaget hadde likevel ikke gitt opp, og viste tidvis positive tendenser i angrepsspillet. Gledelig var det også at Kristian Fardal Opseth var klar for sin første halve omgang i Eliteserien for Sarpsborg 08. 

Molde var imidlertid ikke ferdigscoret for kvelden. Med kvarteret igjen på klokka, avgjorde Martin Bjørnbak kampen med en velplassert heading. Kaptein Aursnes var servitør. 

Sarpsborg 08 skulle likevel få en opptur på slutten. Kristian Fardal Opseth viste hvorfor han har blitt hentet til klubben med en ekte goalgetter-scoring. En annen innbytter - Eirik Wichne - forsøkte nok et skudd, men det endte i stedet som et fint innlegg til Opseth, som var våken og velplassert, og hælflikket ballen i mål med en slags hockey-styring. 

Dessverre ble ikke Opseths scoring kampens siste. To innbyttere hos Molde ville også kombinere til scoring. Fofana hadde et nydelig forarbeid, og Risa satt inn en retur. 

Dermed ble det stygt til slutt: 4-1 til Molde. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 6. runde
Molde - Sarpsborg 08 4-1 (0-0)
Aker Stadion

Mål:
1-0: Ohi Omoijuanfo (51)
2-0: Eirik Ulland Andersen (56)
3-0: Martin Bjørnbak (76)
3-1: Kristian Fardal Opseth (84)
4-1: Birk Risa (91)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard (Ben Karamoko, 82. min) - Joachim Thomassen, Emil Pàlsson (Joachim Soltvedt, 63. min), Nicolai Næss, Sulayman Bojang (Eirik Wichne, 67. min) - Anton Sàletros, Ibrahima Konè (Kristian Fardal Opseth, 67. min) Rashad Muhammed (Ole Jørgen Halvorsen, 46. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Ingen

Annonse fra Eliteserien: