Mortensen forlater Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s danske spiss Patrick Mortensen returnerer til hjemlandet og AGF Århus.

Annonse:

- Etter et sterkt ønske om å flytte hjem til Danmark og med kun ett år igjen av kontrakten i Sarpsborg 08, ble det vanskelig for oss å holde Patrick igjen. Han har vært viktig for oss. Det er en spiller vi har blitt veldig glad i, men vi må også respektere spillerens ønske i denne saken, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Jakter erstatter

Sarpsborg 08 har naturlig nok fått en overgangssum for angrepsspilleren som de siste sesongene har spilt en viktig rolle for klubben.

- Vi har vært forberedt på at dette kunne skje, så ærlig skal vi være. Det har ligget litt i kortene, sier Berntsen, som sier Sarpsborg 08 er godt i gang med jakten på forsterkninger.

- Markedet er sondert. Vi har god oversikt over hva som beveger seg der ute. Nå intensiverer vi jobben med å lande et par nysigneringer og forsterke oss.

Viktig i treningsarbeidet

På 14 kamper i Europa League scoret Mortensen syv mål, mens han noterte seg for 12 fulltreffere i Eliteserien både i 2017 og 2018. Totalt står 29-åringen med 47 mål og 11 målgivende pasninger på sine 121 kamper i blått og hvitt.

- Vi ønsker å takke Patrick for hans bidrag i Sarpsborg. Han har vært en fin person for oss i gruppa og spilt en viktig rolle i treningsarbeidet. Vi ønsker han masse lykke til videre og unner han alt godt, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: