Mortensen matchvinner mot Molde

Sarpsborg 08 leverte en solid forestilling mot Molde, og vant 1-0.

De blåhvite har tradisjonelt hatt et godt tak på Molde på hjemmebane, og i dag var intet unntak. Èn scoring holdt til tre fullt fortjente poeng.

Gikk ut i hundre

Hjemmelaget skapte to store muligheter allerede de første fem minuttene. Kun sekunder ut i kampen kom Patrick Mortensen alene med keeper, men dansken fikk ikke til noen skikkelig avslutning. Lund Nielsens mulighet var enda større. Han ble servert av nettopp Mortensen inne i feltet, men skuddet ble blokkert av en midtstopper.

Kjøp billett til Brann-kampen her!

Sarpsborg 08 styrte sjappa fullstendig mot Ole Gunnar Solskjærs menn. De blåhvite var nære flere ganger, mot et Molde-lag som begikk flere personlige feil.

Hjemmepublikummet fikk se mye fint spill, men drøyt halvveis i omgangen fikk de servert lite hyggelige bilder. Ankelen til Jonas Lindberg fikk en skikkelig trøkk i en duell, og svensken måtte hjelpes av banen.

Erstatteren Fejzullahu bidro imidlertid til å opprettholde 08s initiativ. Han burde sendt vertene i ledelsen da han mottok et presist innlegg av Patrick Mortensen, men keeper Lindes beinparade satt en stopper for forsøket fra seks meter. Tre minutter senere inntok Erton servitørrollen, men Moldes gode målvakt vartet opp med en solid redning på Zachraiassens skudd også.

Det stod 0-0 da spillerne fikk et kvarters ly fra regnet, men dette var en førsteomgang hvor Sarpsborg 08 var best i det meste.

Tre minutter inn i andre omgang fikk Molde sitt først skudd på mål i kampen. Gjestene kontret, og Brustad fyrte fra 14 meter. Anders Kristiansen holdt kula i fast grep.

Mortensen-mål

Bortelaget var mer med i kampen innledningsvis i den andre omgangen. Det var derfor svært beleilig at Sarpsborg 08 tok ledelsen etter en times spill.

K P
9 Kristiansund 5 8
10 Odd 7 8
11 Sarpsborg 08 6 7
12 Lillestrøm 6 7
Ole Jørgen Halvorsen la en smart 45-graders pasning til Patrick Mortensen, som smalt inn sitt sjette for sesongen.

Scoringen tok noe av lufta ut av Molde-ballongen. Målscorer Mortensen headet i stanga, og han serverte Thomassen som skjøt like utenfor.

Den bunnsolide defensiven fortsatte gjennom siste etappe av kampen, og 08 lyktes med å kontrollere inn tre sterke og viktige poeng.