Møt Kent fra Gatelaget: - Dette har snudd livet vårt på hodet

Jan Kent Kristiansen er en av spillerne i vårt nyoppstartede gatelag.

Hver mandag og onsdag samles Gatelaget til trening på Sarpsborg stadion. Gatelaget er et samarbeid mellom Sarpsborg 08 og Sarpsborg kommune. Målet vårt er å skape minst to rusfrie dager i uka.

- Jeg ser bare øya til folk. Det lyser. Jeg vet ikke åssen jeg skal forklare det, jeg. Det er det beste som har skjedd oss og mange andre. Det at kommunen, andre og Sarpsborg 08 har satt i gang det her har hjelpt hvertfall 20 stykker. Det er bare vinn-vinn, mener Jan Kent Kristiansen.

Vært nykter siden 2006

Kent, som han omtales som, begynte med rus da han var 12 år gammel. Han har siden 2006, sett bort fra noen sprekker, som han selv sier, vært nykter.

- Dette har snudd livet til meg og samboeren min på hodet. Vi gleder oss en dag og to i forveien. Det gir oss to dager som vi har fast i uka som vi slipper å tenke på… ja… masse ting, rus, ting og tang. For å si det sånn: De to dagene i uka betyr mer enn noe annet i uka, sier Kristiansen.

Saken fortsetter etter videoen med Kent:

- Hadde ikke gatelaget vært… Jeg vet ikke. Det hadde vært en tøffere sommer. Nå har vi noe så fram til. Vi tenker ikke på noe annet enn fotball, samhold, her er det moro. Vi tenker ikke på tull.

Stabilt oppmøte

Gatelaget er nyoppstartet i Sarpsborg 08. Det har vært et godt, stabilt oppmøte med mellom 15 og 18 fremmøtte på hver eneste økt.

- Til og med på trygdedagen var vi 18 stykk. Det er samhold på ekte. Alle backer hverandre. Kjerringa, eller samboeren da, begynner på lørdag og sier ho gleder seg til mandag. Nå har vi kjøpt oss ball og trener hjemme. Det er fantastisk. Vi gleder oss! sier Kristiansen.

Annonse fra Eliteserien: