Mye positivt i årets første kamp

Det ble tap mot et effektivt IFK Norrköping, men Sarpsborg 08 viste fram mye spennende i årets første treningskamp.

Sarpsborg 08 gikk ut i en ny, spennende 3-4-3-formasjon mot IFK Norrköping. Hovedtrener Mikael Stahre har vært klar på at mye vil bli testet i løpet av oppkjøringen - både spillere og formasjoner.

Drøye to minutter ut i kampen viste Sully Bojang seg fram. Etter en god kombinasjon med Halvorsen, fikk vingbacken muligheten. Skuddet gikk et stykke over mål, men angrepet var flott.

17 minutter ut i kampen fikk Jørgen Strand Larsen en stor mulighet til å sende Sarpsborg 08 foran. Alene med keeper, etter å ha blitt spilt fri av Halvorsen, valgte unggutten å forsøke seg på å runde keeper framfor å spille fri Ofkir som også var med. Dessverre gikk sjansen til spille, men igjen flott angrepsspill av de blåhvite.

Drøyt midtveis i omgangen var det imidlertid gjestene som skulle ta ledelsen etter et brudd høyt i banen. Falch reddert første forsøk, men på returen var en IFK-spiller først frampå og scoret.

0-1-resultatet stod seg omgangen ut, men det var Sarpsborg 08 som radet opp ytterligere to gode sjanser mot tampen av de første 45, men begge ganger sto IFKs keeper fram og avverget.

Sarpsborg 08 gjorde en rekke bytter ved pause. Av de som kom inn var Mustafa Abdellaoue. Spissen brukte ikke lang tid på å vise seg fram. Ett minutt ut i omgangen brøt han ballen høyt i banen og kom alene med keeper. En bredside og et krysskudd senere sto det 1-1 på Stadion.

Ofkir
Moa Ofkir viste seg fram for Stadion-publikummet med flere lekre detaljer. (Foto: Asbjørn Hansen)

IFK Norrköping styrte en del av banespillet etter sidebytte, men Sarpsborg var jevnt og trutt frampå. I det 58. minutt kom vertene på en ny overgang. Mos spilte ballen til Elyounoussi som prikket tverrliggeren fra distanse. Få minutter etterpå hadde også svenskene en stor mulighet, men skuddet fra 12-13 meter gikk utenfor.

I en god periode for Sarpsborg 08, tok gjestene fra Sverige på ny føringen. Igjen etter en overgang der Falch ikke klarte å stoppe avslutningen.

Kampen på Stadion endte også 1-2. Sarpsborg 08 fikk vist fram mye positivt - i alle fall så lenge beina holdt. En offensiv og sjanseskapende tilnærming det skal bli spennende å følge utviklingen på videre i vinter.

Sarpsborg 08s neste treningskamp er lørdag 1. februar på Stadion. Klokka 13.00 sparkes kampen mot IFK Göteborg i gang.