Nå starter reisen mot et nytt Europa-eventyr

2018 er året vi alle vil snakke om som et av Sarpsborg 08s virkelig store. Nå er vi klare for å starte en ny reise - sammen med deg!

Annonse:

For i en sesong med den ene spinnville opplevelsen etter den andre, er det viktig å ta innover seg at veien til suksess ikke kommer av seg selv. Sarpsborg 08 er tuftet på frivillighet og et spleiselag svært mange tar del i og mange misunner oss. Vi er stolte av det. Vi er stolt av deg som følger oss gjennom TV-ruta, deg som setter deg bak tastaturet og ivrig debatterer. Vi er stolt av deg som følger oss Norge og Europa rundt. Dere er viktige alle som én.

Se stort bildegalleri i bunn i artikkelen!

Spillerne feirer med fansen etter seieren mot St. Gallen.
Spillerne feirer med fansen etter seieren mot St. Gallen.

Det er ikke til å stikke under stol at sommeren og høsten har gitt klubben et bedre økonomisk fundament å bygge videre på. Men tro ikke at din støtte ikke lenger er viktig. Den er like viktig som den alltid har vært. Du som er på Stadion hver kamp og du som har vært der en gang eller fire de siste par årene. Vårt ønske er at du tar deg turen noen ekstra ganger hver sesong og til slutt ender opp med et sesongkort.

Grasrotgiveren vår, general- og platinapartneren vår. Du som står der og skrur seter til langt på natt, du som steker vafler og du som tar deg en matbit i VIP-lokalene våre. Du betyr akkurat like mye som de andre. Fordi Sarpsborg 08 har blitt en klubb der alle som ønsker kan bidra med sitt. Med litt. Med mye. Det synes vi er så fint.

Gjenopplev stemningen etter St. Gallen-kampen:


2018 ble sesongen vi knapt turte å drømme om. Fra frisk sjøluft på Vestmannaeyar til øresus Istanbul. Fra de intense Malmö-kampene til stemningen mot St. Gallen og Genk. På veien til Europa League har vi slått ut et Rijeka som ikke har tapt enn hjemmekamp hverken før eller etter Mortensens scoring ved Kvarnerbukta.

Gorgon og Rijeka ga oss bakoversveis i Sarpsborg. I returoppgjøret sa det stopp for kroatene, som hverken har tapt på hjemmebane før eller etter den kampen i 2018.
Gorgon og Rijeka ga oss bakoversveis i Sarpsborg. I returoppgjøret sa det stopp for kroatene, som hverken har tapt på hjemmebane før eller etter den kampen i 2018.

Kanskje var det også derfor Rijekas supportere ga våre spillere stående applaus på vei av banen. Vi har slått et Maccabi Tel Aviv som nært årlig spiller enten Champions League eller Europa League. De har faktisk ikke tapt en eneste kamp etter at Ole Jørgen tok de fem magiske skrittene og satte straffesparket i mål. For evigheten.

Oppgjøret mot St. Gallen er spesielt for mange. Europa traff oss den kvelden tidlig i august, da 300-400 sveitsere sang seg nedover gågata og vi rundet av med en hymne og stemning vi ikke ante kunne bli så vakker på Sarpsborg stadion.

Du vet Genk? De har tapt to kamper i hele 2018/19-sesongen… Det første kom på Stadion etter 15 seirer og to uavgjort i forkant. Sprøtt, ikke sant?

Sommeren og høsten har vist oss at det nytter å bygge gradvis. Sten på sten. De små kan slå de store, så la oss drømme. La oss klare dette igjen. Sammen.

Takk for støtten. Vi ses i 2019!

Annonse fra Eliteserien: