Niklas Sandberg er klar for Sarpsborg 08

Den anvendelige midtbanespilleren Niklas Sandberg har signert en 3,5-årskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg hadde en fin prat med Stefan Billborn for noen dager siden. Det trigget meg veldig. Sarpsborg spiller fin fotball og når jeg skulle forlate Viking, trigger dette meg. Fotballen som spilles her er veldig bra og passer meg som hånd i hanske. Jeg snakket med en del folk før jeg tok valget mitt. Alle virket samstemte. Det, og praten med Stefan, gjorde at jeg fikk en god følelse, sier Niklas Sandberg.

125 eliteseriekamper

Sandberg står bokført med 125 kamper i Eliteserien og har på disse kampene notert seg for 20 scoringer og 23 målgivende pasninger. Det gode målpoengsnittet håper han å ta med seg videre i Sarpsborg.

- Det ligger i spillet mitt, men jeg har ikke noen tallfestet mål om hvor mye jeg skal produsere, det er mer om å sette opp relasjoner og spille mitt spill, så kommer målpoeng naturlig. Det er fokuset jeg har. Jeg er gjerne tredje sist på ballen også, sier Sandberg.

Saken fortsetter etter videoen:

- Folk får se mye spilleglede fra start av. Jeg har et brennende ønske om å spille mer og få til noe her i Sarpsborg. Jeg er hardtarbeidende og har en ganske fin venstrefot.

Hadde flere muligheter

Leder i sportsutvalget, Bjørge Øiestad, er også strålende fornøyd med å få på plass den venstrefotede spillere. 

- I Niklas Sandberg får vi inn en spiller med god erfaring fra norsk toppnivå. Han har målpoeng og assist og en veldig flott venstrefot. Han har gode dødballer og er kvikk én-mot-én, sier Bjørge Øiestad i Sarpsborg 08.

Som ønsker å legge til at samtalene med Viking, spiller og agent Imad El-Hammichi har vært gode. 

- Det har vært proft hele veien, fine forhandlinger og et godt utfall for alle parter, sier Øiestad.

Selv gleder Sandberg seg stort til å komme i gang i sarpetrøya. Han hadde flere muligheter, men Sarpsborg stakk seg ut som det klart mest spennende - mye på grunn av fotballen som spilles på Stadion.

- Jeg trives best på banen, ikke på benken. Jeg tror nok man vil se meg mest som høyrekant. Jeg kommer til en klubb med fin og attraktiv fotball. Det var ikke aktuelt å gå til noen som ikke passer meg med tanke på spillestil. Det skal bli spennende med et svensk trenerteam og litt ny giv for egen del, sier han.

Annonse fra Eliteserien: