Ny nedtur i Norge

Sarpsborg 08 gikk på sitt fjerde strake serietap etter 1-2 mot Odd.

08s eventyrlige prestasjoner i playoff til Europa League har gått på bekostning av resultatene i hjemlig serie. Etter to ukers spillefri kunne man imidlertid ikke skylde på slitne bein. Likevel ble det 1-2-tap mot Odd på Sarpsborg Stadion.

Bortelaget best i gang

Det var et tamt åpningskvarter i pøsregnet i solbyen. Odd hadde et lite initiativ, og tok også ledelsen på et hjørnespark. Det var Espen Ruud som plukket opp den frie ballen og plasserte den i nettet.

Sarpingene hevet seg noe etter baklengsmålet. Man hadde mer ballbesittelse høyere i banen, men Odd lå kompakt og forhindret vertene i å skape de største sjansene.

I det 25. minutt fant imidlertid 08 en åpning. Matti Lund Nielsen la inn til landsmann Mortensen, som headet via gresset, og kun en glimrende redning av Rossbach hindret utligning. Kort tid senere registerte Tobias Heintz at gjestenes sisteskanse stod langt ute. Han forsøkte seg fra distanse, og Rossbach rakk så vidt tilbake og fikk flikket lobben over krysstverrliggeren.

Det hadde vært svært stille fra de hvitkledde etter scoringen, men snaue ti minutter før pause fikk de en enorm dobbeltsjanse på en kontring. Rashani kom alene, men Vasyutin reddet. Den russiske keeperen tok seg også av returforsøket til samme Rashani.

Lagene gikk til hvile på stillingen 0-1.

Kapteinen kvitterte

Kun et par minutter inn i den andre omgangen satt utligningen. Tobias Heintz vant kula høyt i banen og ventet på Joachim Thomassen, som kom på en overlapp. Mossingen slapp ballen på riktig tidspunkt, og Thomassen dro seg innover og dunket inn 1-1.

Odd rett tilbake i ledelsen

De blåhvite var ikke ajoùr lenge. Bortelaget fikk frispark på 16,4 meter, og Espen Ruud ble tomålsscorer. Amin Askar luktet faren og stilte seg på stolpen, men han rakk ikke opp til ballen som gikk helt oppe i krysset.

Vertene måtte dermed jage ny utligning. Den var nær ved å bli et faktum da Heintz igjen var i servitørrollen, men der Thomassen traff mellom tengene, traff Halvorsen like over tverrligger.

Sarpsborg 08 slet med å trenge igjennom 11 hvitkledde som lå fra 40 meter og inn. Odd kom på en sjelden visitt da de fikk frispark midt inne på hjemmelagets halvdel. Innlegget fant Risa, som ikke traff mål med en umarkert heading fra fem meter.

Siden Odd lå så lavt i banen, var det helt greit å forsøke seg fra distanse. De mange innleggene ble nemlig som oftest stanget unna. Langskuddet til Thomassen gikk like utenfor, og Kristoffer Larsens forsøk ble slått til corner ved hjelp av en lang arm.

Nærmere kom ikke sarpingene. Dermed gikk man poengløse av banen for fjerde gang på rad i Eliteserien.