Ny nedtur på Stadion

Et 08-lag i motvind tapte 1-3 mot Ranheim.

Det er store kontraster mellom laget som plyndret seg gjennom Europa for et halvt år siden, og det som nå har tapt to hjemmekamper på en uke mot lag man bør slå. I dag var det Ranheim som ble for sterke for høye blåhvite skuldre.

Hjemmelaget spilte seg til en kjempemulighet etter fem minutter. Coulibaly fant Thomassen med en smart pasning, og kapteinen slo videre til en umarkert Zachariassen ved straffemerket. Skuddet duppet dessverre en tomme over lengste kryss.

08 beholdt et lite initiativ i kampen, men i det trettende minutt fikk Ranheim en stor sjanse. Reginiussen fikk tråklet seg fri og skutt fra 16-metersstreken, men Aslak Falch kastet seg ned og fikk en hånd på ballen.

Det lugget litt for Sarpsborg 08 når det gjaldt å spille seg til store sjanser. Kanskje trengte man en heldig scoring for å få det til å løsne - og akkurat det var man nær ved å få etter drøye halvtimen. Et egentlig mislykket innleggsforsøk fra Azofeifa traff både Lindseth og en motspiller, men gikk de berømte centimeterne på feil side av lengste stolpe.

Sarpingene hadde stort forbedringspotensiale på tempo og treffsikkerhet i pasningsspillet, der man slet med å bryte ned gjestenes forsvar. Usikkerheten var større enn selvtilliten. Samtidig måtte man vokte seg for Ranheims overganger.

Baklengs på hver side av hvilen

En omgang hvor Fossefallet var de blåhvites beste spiller, endte med at bortelaget tok ledelsen til jubel for trønderske tv-seere. Rønning fikk stå alene og heade inn ledermålet etter pasning fra Tønne.

Bortelaget hadde i tillegg en trippelmulighet til å gjøre sitt andre på overtid, men redning fra Falch og av Thomassen på strek gjorde at det "bare" stod 0-1 til pause.

Både Wilmer Azofeifa og Ismaila Coulibaly var nye i startoppstillingen til dagens kamp, men ingen av dem var på banen da andre omgang startet. Det var derimot Salvesen og Lund Nielsen, og sistnevnte testet skuddfoten etter kun to minutter. Kula gikk en liten halvmeter til side for rektangelet.

Gjestenes Reginiussen viste derimot hvordan det skal gjøres, da han omsatte Solbakkens innlegg fra høyre i scoring. Ballen snek seg under dagens førstekeeper Aslak Falch.

Bateau scoret igjen - til ingen nytte

Sarpsborg 08 stod ovenfor en enorm utfordring, men da alt så håpløst ut, dukket nok en gang Sheldon Bateau opp med pannebrasken. Målet kom etter et nydelig slått frispark av stopperkollega Næss. Med scoring i to kamper på rad, er det reserven på midtstopperplass som er toppscorer i Sarpsborg 08.

Det var selvsagt en stor lettelse for vertene å få en scoring. Nå hadde de en halvtime på å score minst ett, helst to til.

Med et drøyt kvarter igjen å spille, knuste imidlertid Skarsem alt håp for de blåhvite. Angrepsspilleren fikk gå og gå mot et ryggende 08-forsvar, og fra 20 meter gikk ballen via stolpen og inn.

Hjemmepublikummet trodde at laget deres hadde redusert på nytt, da Strand Larsen kriget ballen i mål i sluttminuttene, men linjedommeren kom Ranheim til unnsetning, der han vinket med offsideflagget.

Vertene viste tidvis tendenser til godt angrepsspill på tampen, men da var det allerede for sent. Lagets fjerde strake tap medførte en tur ned på kvalikkplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Stabæk.

Allerede på onsdag får forhåpentligvis våre rivaler i sørvest gjennomgå mot et revansjelystent Sarpsborg 08.