Ny seier på Stadion

Hjemmelaget tok tre nye poeng etter å ha slått Odd 2-0.

Dagens motstandere lå før denne runden på delt tredje plass når det gjaldt færrest innslupne mål, så det var kanskje ingen overraskelse at den første timen var målløs. Det lugget lenge for sarpingene i kveldens kamp, men utover i andre omgang begynte kombinasjonene å sitte, og da kom også scoringene som sørget for ny seier.

Sjansefattig førsteomgang

Det skjedde i grunnen ikke stort i åpningsminuttene i den regnfylte solbyen. I det nittende minutt havnet imidlertid ballen i nettet til bortelaget, men scoringen ble annullert. Det ble blåst frispark til Odd i den foregående duellen, så Næss sin fulltreffer fra bakerste stolpe var til ingen nytte.

En stor sjanse etterfølges ofte av flere - så også i dette tilfellet. Kaasa smalt til, men Mitov Nilsson hentet frem en solid redning. Kort tid senere kunne fort gjestene fått en gratismulighet etter en løs støttepasning på 08s halvdel, men de blåhvite fikk ryddet opp i rotet før det var for sent.

Disse sjansene og nesten-sjansene hadde derimot ikke noe særlig selskap. Rashani gikk riktig nok over ende inne i 16-meteren, men dommer virket å ha en god sak da han lot spillet fortsette.

08 virket litt rådville der de forgjeves forsøkte å trenge gjennom et kompakt Odd-forsvar. Hjemmelaget gikk til hvile uten å ha skapt noe som helst utover det annulerte målet. Trøsten fikk være at man også hadde sluppet de sortkledde til svært lite.

Andre omgang åpnet med et frispark fra gjestenes Riisa. Mitov Nilsson reddet godt, og tok også hånd om returen. Vertene fikk også løftet spillet og økt tempoet etter hvert. Jørgen Strand Larsen fikk en god mulighet på heading etter innlegg fra Coulibaly.

Drøyt ti minutter inn i omgangen var en brøler fra vår sisteskanse nær ved å forårsake scoring til Odd. Keeperen glapp en enkel ball, noe som gjorde at Rashani fikk avslutte mot åpent mål. Heldigvis gikk skuddet utenfor.

I motsatt ende av banen brukte innbytter Ofkir kun et par minutter på å skape en god mulighet for lagkamerat Coulibaly. Kantspilleren kom seg ned til krittet og fikk lagt 45 grader ut, men skuddet fra god posisjon gikk utenfor.

Kremmerhus fra Coulibaly og Ofkir

Kort tid senere satt imidlertid scoringen for mannen med nummer 26 på ryggen - denne gang fra mye lengre hold. Markkryperen snek seg inn i Rossbachs venstre hjørne.

Den forløsende scoringen gjorde godt for Sarpsborg 08. Det tok ikke mange minuttene før Salètros var nær ved å doble ledelsen fra omtrent samme posisjon, men svenskens skudd gikk like utenfor keepers høyre stolpe.

Ofkir fortsatte å sette preg på kampen. På venstresiden fortsatte han, Saletros og Thomassen å skape muligheter for sine medspillere. Odd var heller ikke ufarlige. Lauritsen var en trussel i luftrommet, og stadion-publikummet holdt pusten da han falt i gresset inne i boksen.

Odd jaktet utligning, og etablerte et visst trykk i og rundt de blåhvites boks i sluttminuttene. Det var derfor ekstremt befriende da nevnte Ofkir fullførte kjempeinnhoppet med å avgjøre kampen. "Moa" hadde brukt samtlige minutter på banen til å gjøre andre gode. Denne gangen gjorde han alt selv. Han vant ballen på bortelagets halvdel, fintet ut et par mann og satt ballen kontant i garnet. Samtlige spillere på banen, samt hele innbytterbenken kastet seg inn i jubelscenene.

Etter den blytunge sesongstarten med fem strake tap, står Sarpsborg 08 nå med 10 av 12 mulige poeng og 7-1 i målforskjell på de fire siste.