Ny trepoenger for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 slo Aalesund på Stadion.

Mange har ventet på scoringen fra Christopher Bonsu Baah. Mot Aalesund skulle det endelig løsne for ghaneseren.

Sarpsborg 08 tok tidlig tak om kampen. Hjemmelaget produserte flere halvsjanser, før det etter 19 minutter skulle løsne. Bonsu Baah fikk ballen ute til høyre, dro seg inn i banen og hamret ballen i korthjørnet til 1-0.

Nok en Soltvedt-scoring

Sarpsborg 08 fortsatte å holde trykket oppe. Joachim Soltvedt har vært on fire de siste ukene. I kveld skulle han vise at det ikke har vært tilfeldig. I det 36. minutt kombinerte Sarpsborg fint utenfor 16-meteren. Etter en forlengelse av et innlegg, fikk Simon Tibbling headet ballen tilbake til Soltvedt som klinket kula i nettet til 2-0.

Hjemmelaget virket å ha god kontroll på oppgjøret da Aalesund reduserte på en dødball. Erlend Segberg fikk lagt ballen til Isaac Atanga som sikkert satte inn 2-1.

Resultatet sto seg omgangen ut.

Saken fortsetter høydepunktene:

Andreomgangen startet med at Sarpsborg 08 hadde en del ball. Tidlig fikk Joachim Soltvedt en mulighet, men skuddforsøket fra 13-14 meter gikk via en motspiller og ut til corner.

Aalesund skulle få en god sjanse noen minutter senere da et tilbakespill fra Baah mot Kristiansen holdt på å bli snappet opp. Heldigvis var keeperen påpasselig og kom ut for å avverge rett foran føttene på AaFKs hurtige angriper.

Soltvedt var mye involvert i det offensive denne kampen. Etter drøye timen tok han en kort corner til Bonsu Baah og fikk ballen tilbake. Han avsluttet mot lengste - like utenfor.

Soltvedt + Utvik = mål!

Om det ikke ble scoring på sjansene tidlig i omgangen, var Soltvedt igjen involvert da Sarpsborg 08 økte ledelsen til 3-1. Som flere ganger de siste kampene ble en corner mot bakre møtt av Bjørn Inge Utvik. Midtstopperen headet ballen resolutt i garnet.

Sarpsborg 08 tok over styringen i banespillet fullstendig etter dette. AaFK var farlig frampå en gang, men ellers handlet det om å kontrollere spillet for hjemmelaget. Wichne hadde en stupheading like utenfor, Victor Torp et skuddforsøk like utenfor og Opseth et skudd i tverrligger.

Tverrliggeren skulle også komme i sving bak Anders Kristiansen da navnebror på topp hos AaFK avsluttet i tverrliggeren.

Det var også det siste som skjedde i kampen Sarpsborg 08 vant 3-1 mot Aalesund.