Nytt bortetap for Sarpsborg 08

To svake minutter ble avgjørende i 2-1-tapet mot Haugesund.

Etter en sjansefattig første omgang, startet FK Haugesund med to lynraske scoringer i begynnelsen av den andre. Konès sene redusering ble dessverre kun et trøstemål.

Rolig affære før pause

Hjemmelaget hadde ballen mest innledningsvis, og sarpingene måtte hente frem et par gode blokkeringer av skudd- og innleggsforsøk. Ved den første skikkelige målsjansen, var det imidlertid FKH som måtte stå i veien. Fardal Opseth fikk løsnet skudd fra god posisjon etter et hjørnespark, men altså via en motspiller.

Omgangen skred frem uten de store målsjansene. Sarpsborg 08 hadde vel å merke noen gode ballgjenvinninger, men uten å omsette dette i noe mer enn nok et blokkert skudd - denne gang fra Lindseth - samt et akrobatisk saksespark utenfor mål fra Konè. Mot tampen av omgangen headet Lindseth like utenfor, og Fardal Opseth skøyt rett over.

Selv om Haugesund totalt sett hadde mest ballinnehav, og et lite overtak i banespillet, var det de blåhvite som var nærmest scoring før pause. Gitt at det ikke var noen skudd på mål i første akt, var 0-0 et rettferdig resultat halvveis.

Sov etter hvilen

De oppløftende tendensene fra slutten av den første omgangen, ble på ingen måte fulgt opp i starten av den andre. Før tre minutter var spilt, hadde Anders Kristiansen hentet ballen ut av nettet to ganger.

Alexander Stølås erstattet tidligere Sarpsborg 08-spiller Sulayman Bojang i pausen, og brukte kun sekunder på å smelle inn ledermålet fra 16-meterstreken, etter målgivende pasning fra Martin Samuelsen.

Samuelsen plukket opp en ny assist, da han vant en hodeduell som medførte at Sondre Liseth kom i en 1-mot-1-duell med Bjørn Inge Utvik. Angrepsspilleren vant duellen, og satt inn 2-0.

Bortelaget var faktisk heldige som ikke røyk på flere baklengs i denne hektiske perioden. Da man hadde kommet litt til hektene, ble det gjennomført et trippelbytte. Debutant Maigaard, samt Karamoko og Canadjidja, var de nyankomne på naturgresset på Haugalandet.

Konè på scoringslisten igjen

Førstnevnte var sentral da Sarpsborg 08 fikk inn en redusering seks minutter før full tid. Dansken hamret til fra returrommet etter en corner. Ballen gikk via Thomassen før Konè - som scoret hele fire ganger i forrige kamp - igjen var på rett sted til rett tid.

De to eks-Haugesund-spillerne Konè og Karamoko var i knallharde dueller med både midtstoppere og keeper i sluttminuttene. I stedet for utligning, endte det med et gult kort til Konè, som dermed må sone karantene i hjemmemøtet med Rosenborg.

Sluttresultatet 2-1 medførte at Sarpsborg 08 gikk på sitt femte strake tap på bortebane.