Nytt hjemmetap

Ei heller mot Brann ble et eneste poeng værende igjen i Sarpsborg.

Bergenserne vant 1-0 på Sarpsborg Stadion. Etter at Sarpsborg 08 hadde styrt mye av banespillet i første omgang, tok bortelaget ledelsen kort tid før hvilen. Etter pause var aldri gjestenes ledelse skikkelig truet.

Brann hadde ballen klart mest i innledningen. Det meste av spillet foregikk på bergensernes venstre side, hvor backen Kristiansen var mye involvert i det offensive spillet. Det første som kunne minne om en målsjanse, var det imidlertid hjemmelaget som stod for etter ti minutter. Strand Larsen vendte opp i boksen og skjøt via en Brann-spiller og utenfor.

Jørgen Strand Larsen fortsatte å skyte, han. Først i hånda på Forren uten å få straffe. Deretter nok en gang via en rødstrømpe og til hjørnespark. Corneren var av det innøvde og ineffektive slaget, men nå hadde de blåhvite fått løftet spillet sitt. Mohamed Ofkirs avslutning hadde retning mot krysset, men Branns nye sisteskanse vartet opp med en god redning.

Sarpsborg 08 hadde ikke vært nevneverdig farlige på sine tre cornerforsøk det første kvarteret. Brann, på sin side, skapte trøbbel på sin første. Taylors innsvinger fant Kolskogen som headet like utenfor.

Midtveis i omgangen ble Jørgen Strand Larsen spilt fint igjennom i bakrom, men nevnte Kolskogen gjorde en god defensiv inngripen og fikk forstyrret midtspissen i avslutningsøyeblikket. Samme Kolskogen traff ballen med hånda inne i eget felt kort tid senere, men heller ikke denne gangen fikk de blåhvite gehør for sine rop om straffe.

Strand Larsen hadde vært bevegelig og jobbet godt begge veier hele den første omgangen. Drøye ti minutter før pause var han nær ved å komme alene igjennom igjen, men hardt presset av Vegard Forren gikk avslutningen via keeper og til corner.

Brann tok ledelsen rett før pause

Sarpsborg 08 hadde hatt initiativet i en halvtime, men tre minutter før pause slapp man dessverre inn nok et billig baklengsmål. Koomson sendte Brann i ledelsen da han enkelt tråklet seg gjennom feltet, spilte vegg med Teniste og satt ballen i det lengste hjørnet.

Dermed lå Sarpsborg 08 under til pause - slik man også gjorde i samtlige av de fire foregående serierundene.

Det luktet på ingen måte krutt av vertenes utligningsjakt i innledningen av den andre omgangen. Upresist pasningsspill gjorde at spillet ble oppstykket. Den eneste som utpreget seg med å skape noe på egenhånd, var innbytter Coulibaly, men en god Ahamada i Brann-buret hadde god kontroll på midtbanespillerens skudd.

Tafatt sluttspurt

Trenerteamet foretok flere spillebytter for å forsøke å endre kampbildet. Alexander Ruud Tveter og søndagens målscorer Ole Jørgen Halvorsen fikk en halv omgang. Sistnevnte startet med å lage frispark på 20 meter, og Petter Strand skjøt like utenfor Nilssons høyre stolpe.

Hjemmelaget hadde ballen en del, men skapte usedvanlige lite med den. Verken de totalt tolv hjørnesparkene eller de mange høye og lave innleggene i boksen ga tellende resultat. 08s siste innbytter - Joachim Soltvedt - fikk den største muligheten til å sikre sesongens første poeng, men 24-åringen bommet på ballen etter å ha mottatt en 45-graders-pasning fra Lindseth.

Dermed endte det hele med sesongens femte strake nederlag for de blåhvite.