Nytt nederlag for de blåhvite

Sarpsborg 08 gikk på sitt fjerde tap på de siste fem kampene. Viking vant 2-1 på Stadion.

Sarpingene fikk kampens første scoring, men Viking brukte ikke lang tid på å snu kampen til sin fordel. Mikael Stahres menn er inne i en skikkelig bølgedal, og har kun tatt ett poeng av de sisten femten mulige.

Det var en avventende, tempo- og sjansefattig åpning på kampen. Etter hvert fikk Næss og Salètros litt fortgang i spillet med noen gode langpasninger, og gjestenes Berisha truet bakrommet ved et par anledninger, men de store målsjansene uteble.

Etter 18 minutter var imidlertid nevnte Berisha nær ved å sende gjestene i ledelsen. Spilleren som hadde den fine målgivende pasningen i onsdagens landskamp, ble spilt igjennom og fikk skyte fra noe skrått hold inne i boksen. Mitov Nilsson reddet godt, og Ødegaard fikk rensket unna til corner.

Halvtimen inn i oppgjøret kom hjemmelagets første store mulighet. Joachim Thomassen spilte vegg med Tobias Heintz ved 16-meteren og la ballen inn mot mål, hvor en Viking-spiller på skliende vis fikk blokkert til hjørnespark. Fem minutter senere fikk de blåhvite tre enorme sjanser i en og samme situasjon. Salètros, Thomassen og Heintz var i hovedrollene, men kveldens antagonist så langt var Vikings oppofrende blokkeringer.

Kampen tok seg litt opp mot slutten av omgangen, og det var lov å håpe på mer underholdning og tre poeng etter hvilen.

Andre omgang startet med et par nesten-gjennomspill fra begge lag. Ole Jørgen Halvorsen bestemte seg for å ta saken i egne bein, og var nær ved å sette kula i garnet fra langt hold.

Ledermål og rask utligning

Sarpingene kom også til avslutninger fra kortere hold, og spilte seg gjennom dette til flere hjørnespark. Etter et par resultatløse forsøk, satt ballen omsider i nettet. Midtstopper Utviks avslutning var ikke like vakker som Salètros' corner, men krigeren var på rett sted til rett tid og kranglet inn ledermålet.

Det viktige første målet ble dessverre kvittert kun fem minutter senere. David Mitov Nilsson burde absolutt klart å holde skuddet til de Lanlay, men sisteskansen slapp ballen rett i føttene til Ibrahimaj, som fikk en enkel oppgave med å utligne.

I kjølvannet av de to scoringene, var det ganske rotete fotball som ble servert ute på kunstgressteppet. De blåhvite gjorde flere upressede feil på egen halvdel, og var nær ved å forære laget fra Stavanger nok en billig scoring. Gjestene tok som følge av dette et betydelig grep om kampen.

Ibrahimaj ble matchvinner

Det var derfor i tråd med spillets gang at Viking tok ledelsen snaue tyve minutter før slutt. Ibrahimaj satt sin andre scoring på tolv minutter, med et utsøkt skudd fra 18 meter.

Sarpsborg 08 hadde ingen rene midtspisser tilgjengelig til dagens kamp, men med 2-1-ledelse til Viking og et kvarter igjen å spille, måtte man hive innpå offensiv kraft. Mohamed Ofkir og Joachim Soltvedt kom inn for å hjelpe laget å jakte utligning.

Utligningsjakten var mildt sagt middelmådig, og de gråkledde hadde få problemer med å sikre seg alle de tre poengene.