Nytt tap for Sarpsborg 08

En svak forestilling endte med 3-1-tap mot Odd på Skagerak Arena.

Det var lite som stemte for våre gutter i kveld. Hjemmetapet mot Brann ble fulgt opp av et nytt nederlag borte mot Odd.

Tidlig Odd-scoring

Etter rolige åpningsminutter, var det Odd som scoret lagets første spillemål for sesongen etter et snaut kvarter. 08 mistet ballen midt i banen, men hadde flere muligheter til å gjenvinne den. Til slutt ble Rashani spilt fri, og en god avslutning sørget for 1-0.

Vertene var det førende laget etter scoringen, og man hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Både Broberg og Risa kunne og burde fått mer ut av sine avslutninger.

Heldig utligning

I den andre enden av banen headet Patrick Mortensen en corner mot lengste stolpe, men Odds Bergan reddet på streken. Dette var likevel et varsel om hva som skulle komme fra dansken. Åtte minutter senere var han igjen frempå med hodet. Stussen bakover i feltet gikk rett i panna på Espen Ruud, som headet kula kontant i eget nett.

Håndsrekningen - eller hoderekningen - gjorde at Sarpsborg 08 var ajour i målprotokollen til pause, etter en omgang man ikke hadde vært det i banespillet.

Odd dro fra i andre omgang

Odd brukte kun åtte minutter av den andre omgangen på å gjenerobre ledelsen. Igjen var det Rashani som var målscorer etter en ballgjenvinning. Han hadde en flokk av motspillere rundt seg, men lurte samtlige og satt skuddet sikkert i mål.

Hjemmelagets 3-1-scoring etter 62 minutter var et eksempel på forskjellen på lagene denne mandagskvelden. Ballen gikk hurtig og presist i lengderetningen fra Ruud til Nije til Broberg, som avsluttet det hele med en nydelig avslutning.

Med drøye ti minutter igjen hadde bortelaget mulighet til å skape ny spenning i kampen. Man bet seg fast rundt vertenes 16-meter, og til slutt endte ballen hos Askar på høyresiden. Han kunne spilt inn i feltet, men skøyt istedet i nettveggen.

Trenerteamet hadde i tur og orden byttet innpå Kristoffer Larsen, debutant Rashad Muhammed og Mikkel Agger. Samtlige var friske pust, men det var ikke tilstrekkelig til å endre kampbildet.

Odd vant fullt fortjent 3-1.