Nytt tap i serien

Europaheltenes "roadtrip" endte med 3-1-tap i Bodø.

Sarpsborg 08 slapp inn baklengsmål på psykologisk ugunstige tidspunkt. Laget har nå tapt de tre siste seriekampene.

Etter et rolig åpningskvarter, åpnet kampen seg skikkelig opp med store muligheter i begge ender av banen. Lund Nielsen burde sendt Sarpsborg 08 i ledelsen, da Muhammed kom seg forbi en utrusende keeper og ballen endte hos dansken som hadde åpent mål. Bjørnbak kom seg i mellom og fikk stoppet skuddet, som uansett hadde retning på feil side av stolpen.

Så bestemte Aleksandr Vasyutin seg for å være helt utenomjordisk igjen. Opseth headet ballen fra kloss hold, men keeperen fikk på mirakuløst vis hengt igjen en hånd og slått kula til corner.

Nettsus i begge ender

Kampen fortsatte i høyt tempo, med underholdning foran begge bur. Publikum fikk ekstra valuta for pengene da det også kom to scoringer på løpende bånd da halvtimen var spilt.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen. Gultrøyene spilte raskt på ett touch i lengderetningen, og Zinckernagel var iskald alene med Vasyutin. Utligningen kom på corner, da Utvik raget høyest i lufta. Keeper stoppet headingen, men Mortensen kriget inn returen.

Det så ut til at det skulle stå 1-1 til pause, men vertene hadde ikke tatt hvile riktig enda. Aleksandr Vasyutin måtte gi retur på et skudd fra Angel, og Opseth var fremme og pirket inn 2-1-målet.

Kun et par minutter inn i omgangen økte Bodø/Glimt sin ledelse. Bjørkan gikk på et langt raid og la inn i feltet. Ballen traff Utvik og gikk i stolpen, før Saltnes fikk kriget ballen i mål ett millisekund før Vasyutin hadde fått hånd om den.

Sarpsborg 08 hadde altså fått den verst tenkelige avslutningen på første omgang og en marerittstart på den andre. Trenerteamet måtte prøve å finne en vei tilbake i kampen, og dyttet innpå Kristoffer Larsen og Haarmet Singh. Senere ble også Jørgen Strand Larsen byttet inn.

De friske beina utgjorde ikke noen nevneverdig forskjell mot slutten av kampen. Sjanseproduksjonen var nesten fraværende, og nordlendingene dro i land en komfortabel 3-1-seier.