Øby skriver ny kontrakt - og lånes ut

Olav Øby har skrevet en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2018-sesongen.

Samtidig er det klart at den lokale midtbanespilleren tar en ny sesong i Strømmen.

Annonse:
- For Olav er det viktig å spille regelmessig på høyt nivå. Derfor mener vi Strømmen er den rette utviklingsarenaen for han. Vi håper han skal ta ytterligere et steg der før han kommer tilbake til oss, sier sportssjef Thomas Berntsen. 

- Olav har fremdeles et knepp igjen før han kan spille fast i Sarpsborg 08. Derfor tror vi et nytt utlån er det rette, utdyper han.

Berntsen setter pris på at Øby selv ønsker å forlenge kontrakten.

Står for alt S08 er glad i

– Olav har alt det vi står for. Han er lokal, god spiller, flott gutt, han tåler å trene mye og han har lyst til å trene mye, påpeker Berntsen.

Unggutten selv er glad for å ha forlenget og samtidig bli lånt ut til Strømmen.

– Jeg har spilt fast og hatt en god utvikling. Nå glede jeg meg til å spille enda en sesong i Strømmen, sier Øby.

– Målet mitt er å spille i eliteserien snart. Jeg kunne gått tilbake til Sarpsborg 08 og kjempet for en plass på laget neste sesong, men jeg tror det er lurt å være i en klubb hvor jeg får spille fast. Samtidig er det kult at Sarpsborg 08 har troen på at jeg kan spille i eliteserien for dem senere, utdyper han.

Verdifull erfaring

Noe av det viktigste Øby har oppnådd og vil oppnå i Strømmen, er erfaring.

– Jeg har startet samtlige serie-, cup- og treningskamper når jeg har vært tilgjengelig. Jeg har kun stått over grunnet for mange gule kort. Det har gått veldig bra. Da jeg var 19–20 år snakket Geir (Bakke) mye om at jeg manglet erfaring, men jeg skjønte ikke helt at det var viktig. Nå skjønner jeg mer om hva han mener. Jeg har blitt tryggere på mange av valgene jeg gjør i spillet, sier Øby til Sarpsborg Arbeiderblad.

Strømmen-trener Espen Olsen er fornøyd med Øby blir med videre.

– En viktig signering. Olav er ung, ambisiøs, løper mye, og er viktig for kontinuiteten i laget vårt, sier Olsen til rb.no.

Annonse fra Eliteserien: