Omsider seier i serien

Endelig tok vi en tre-poenger i hjemlig serie igjen! FKH ble slått 2-1 på Stadion.

77! Og da snakker vi ikke om draktnummeret til Amin Askar, men antall dager Sarpsborg 08 hadde gått uten seier i Eliteserien. I kveld ble marerittrekken brutt, etter en fortjent 2-1-seier mot Haugesund.

Begge spissene scoret før pause

Sarpsborg 08 fikk den viktige første scoringen i kveldens oppgjør. Amin Askar la fint inn fra venstre og Ole Jørgen Halvorsen vant duellen i boksen. Keeper reddet headingen, men Tobias Heintz var på rett sted og pirket inn returen.

Det kunne blitt både 1-1 og 2-0 i minuttene etter scoringen. Akintolas skudd fra 16-metersstreken traff en blåhvit spiller og snek seg like utenfor lengste stolpe. Så kontret 08. Det gikk fort i lengderetningen, og det hele endte med at Zachariassen fikk avslutte fra god posisjon, uten å få tilstrekkelig trykk i skuddet.

Et kvarter ut i kampen fant Thomassen Mortensen med en herlig pasning langs kunstgresset. Vår toppscorer hamret til og traff stolpen. Ballen danset langs streken, før den rullet utenfor motsatt stang.

Etter et begivenhets og fartsfylt åpningskvarter, sank beholdningen noe utover i omgangen. Sarpingene hadde ledelsen og tilsynelatende forholdsvis god kontroll på kampen, uten at det sprudlet over på den offensive tredjedelen.

Men vertene var effektive, og igjen viste Thomassens lange innkast seg å være et farlig angrepsvåpen. Ballen ble i første rekke klarert, men Heintz la ned nedfallsfrukten på kassa og smalt ballen i stolpen. Ballen endte hos Mortensen, som fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen. En returscoring fra hver av de to midtspissene i løpet av den første drøye halvtimen, der altså.

Begge lag hadde noen småfarligheter på slutten, men manglet marginer i det angrepene skulle avsluttes. Dermed ebbet omgangen ut med 2-0.

Tre minutter inn i andre omgang var Heintz nær ved å sette 3-0. Han ble chippet lekkert igjennom alene med keeper og skuddet gikk mellom beina på Sandvik, men sisteskansen fikk plukket opp ballen før den passerte målstreken. Noen minutter senere serverte samme Heintz Askar, som skjøt like utenfor.

Redusering skapte spenning

I stedet for 3-0, reduserte Haugesund til 2-1. Harmeet Singh hadde et stygt balltap langt inn på egen halvdel, og Wadji ble spilt igjennom. Han rundet keeper og trillet kula i garnet.

Sarpsborg 08 hadde hatt brukbar kontroll før baklengsmålet, men nå ble det selvsagt mer spenning og nervøsitet. De blåhvite tok imidlertid grep om kampen på en god måte etter 2-1-scoringen, og etablerte et visst trykk på motstanderens halvdel.

Kvarteret før full tid var det imidlertid helt utrolig at gjestene ikke utlignet. Vasyutin var fint ute og stoppet et gjennomspill, men Haugesund beholdt ballen inne i boksen med nærmest tomt mål. Stølås sendte kula mot kassa, men Joackim Jørgensen hindret scoring med en oppofrende blokkering.

Det tok ikke lang tid før FKH rullet opp nok en gigantmulighet. Akintola kom til avslutning inne i 16-meteren, men ballen føyk utenfor lengste kryss. Og nærmere kom ikke bortelaget.

Dermed dro Sarpsborg 08 i land en særdeles forløsende og velsmakende seier.