Ønsker lovlig pyro i ordnede former på Stadion

Under ordnede og lovlige former ønsker Sarpsborg 08 pyro velkommen på norske tribuner.

- En god dialog mellom forbund, klubber og supportere er nødvendig. Nå har NFF varslet at det kan bli et møte. Det setter vi pris på, sier daglig leder Espen Engebretsen.

De siste månedene har debatten om pyro blusset opp igjen. Engebretsen sier Sarpsborg 08 er positive til pyro på Stadion, så lenge det samsvarer med god sikkerhet og trygge rammer.

- Vi ser som mange av de andre klubbene i Eliteserien at det bidrar til økt stemning på arenaen. At det i tillegg betyr mye for supporterne våre skal ikke undervurderes. Med det sagt må selvfølgelig sikkerheten være ivaretatt. Jeg håper vi kan utarbeide felles kjøreregler på tvers av ligaen. Blir det slik, er det en forutsetning at de følges. Det krever samarbeid mellom oss, politi, brannvesen og supporterne. Også supporterkoordinatoren blir viktig her, mener Engebretsen.

Som legger til at publikums sikkerhet alltid vil være det viktigste.

- Det er vårt ansvar. Pyro er med på å gi en herlig ramme rundt kampene. I Sarpsborg har vi hatt god dialog med supporterne våre. Vi lytter til dem og støtter dem. I en sesong vi har slitt sportslig, har publikum vært vår største profil. Derfor vil vi legge rammene best mulig til rette for dem - under felles regler og forståelse, sier han.

Annonse fra Eliteserien: