Overbevisende borteseier

Jonathan Lindseth scoret hattrick i 3-1-seieren mot Kristiansund.

Annonse:

Sarpsborg 08 hadde ikke vunnet en bortekamp i Eliteserien på over fire måneder. I dag ble det endelig en tre-poenger på fremmed gress igjen - for første gang på Kristiansund Stadion. 

Tok ledelsen tidlig

Sarpingene hadde en god start på kampen, og hadde allerede løsnet flere skudd, da Jonathan Lindseth fikk nettsus i det syvende spilleminutt. Det var Gaute Vetti som avanserte og dyttet ballen ut til Ibrahima Konè. Innlegget var presist, og avslutningen gikk mellom beina på keeper. 

Bortelaget fortsatte med sine offensive bidrag etter scoringen. De oransje og burgunderrøde var gjenvinningsdyktige, pasningssikre og flinke til å utnytte rom. Man spilte seg til farligheter både på overganger og mot etablert forsvar. Blant de største sjansene, var en heading fra Konè, et blokkert skuddforsøk fra Wichne, og et skudd over mål fra Thomassen.

Gjestene hadde imponerende defensiv kontroll, mot det som vanligvis er et veldig friskt hjemmelag. Det ble lempet noen baller inn i boksen, men Sarpsborg 08 var dyktige i markeringsspillet og oppofrende i duellspillet. 

Se scoringene fra kampen her:


Kristiansund gjorde ett spillerbytte i pausen, og ytterligere tre bytter tolv minutter etter sidebyttet. For det var nemlig Sarpsborg 08 som var nærmest scoring på flere overganger.

Det stod fortsatt bare 0-1, og det snek seg inn en ekkel følelse av at de mange forspilte sjansene kunne bli utslagsgivende. Denne følelsen gjorde seg enda mer gjeldende da en av inbytterne, Isaksen, hamret ballen i tverrliggeren. 

Lindseth-hattrick

Men så stemte alt på en kontring, og Jonathan Lindseth satt sin andre scoring for kvelden, med en nydelig avslutning i nærmeste kryss. 

Toppbanner_Sarpsborg08_VIF.jpg

Også Sarpsborg 08 hadde en innbytter som var nær scoring. Nicolai Næss kom på et smart løp, og ble spilt alene med keeper av Konè. Avslutningen med utsiden av foten gikk utenfor stolpen. 

Bortelaget skulle likevel få sitt tredje mål - og hvem andre enn Jonathan Lindseth var målscorer! Nok en gang kom scoringen som et resultat av en fin kontring. Både Konè og Salètros var uselviske i oppbyggingen. 

Kristiansund fikk dessverre en redusering på overtid, ved Strand Nilsen. Men dette var uansett en stor kamp fra Sarpsborg 08, som vant 3-1. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 23. runde
Kristiansund - Sarpsborg 08 1-3 (0-1)
Kristiansund Stadion

Mål:
0-1: Jonathan Lindseth (7)
0-2: Jonathan Lindseth (64)
0-3: Jonathan Lindseth (78)
1-3: Snorre Strand Nilsen (90+1)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard -  Joachim Thomassen, Gaute Vetti (Nicolai Næss, 65. min), Anton Salètros, Mikkel Maigaard, Eirik Wichne (Ole Jørgen Halvorsen, 86. min) - Ibrahima Konè (Kristian Fardal Opseth, 82. min), Jonathan Lindseth

Gult kort, Sarpsborg 08:
Jonathan Lindseth

Annonse fra Eliteserien: