Overtidsscoring senket Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre, tok ledelsen, men rotet den vekk mot Aalesund.

De blåhvite gikk ut av startblokkene i hundre og kjørte kampen mot Aalesund de første 15 minuttene. Allerede etter drøye minuttet var Junior nære å sende vertene i ledelsen, men Sten Grytebust reddet mesterlig. Kristian Fardal Opseth var også nære, men igjen var Grytebust på plass.

I det 13. minutt kom scoringen som lå i lufta. Opseth flikket ballen til Guillermo Molins som fra skrått hold banket kula mellom beina på Grytebust til 1-0.

Etter dette tok Aalesund mer over. Gjestene produserte et par fete sjanser, og 1-1 skulle sitte etter 33 minutter når Sigurd Haugen på mesterlig vis hamret læret i krysset.

De siste 10 minuttene av 1. omgang dunket Sarpsborg på videre. Kristian Fardal Opseth var nære da han headet i utsiden av stolpen og de blåhvite kom til flere halvgode muligheter - uten resultat. 1-1 sto seg til pause.

Andreomgang ble en aldri så liten tålmodighetsprøve. Sarpsborg slet med presisjonen og fant få hull på gjestenes forsvar. Kristian Fardal Opseth kom seg til et par gode muligheter, men Grytebust reddet godt for gjestene.

Aalesund lå dypt og satset på sin side på overganger. Tangotrøyene skulle til slutt få uttelling for nettopp det. I kampens 92. spilleminutt ble Sigurd Haugen spilt fri foran mål. Med en klinisk avslutning dunket han gjestene opp i ledelsen og sikret AaFK tre poeng.

Sarpsborg 08 har nye muligheter for poeng allerede torsdag. Da kommer Molde på besøk.