Poengdeling i bunnkampen

Sarpsborg 08 var det beste laget, men det endte 2-2 mot Strømsgodset på Stadion

Sarpsborg 08 snudde 0-1 til 2-1 i den uhyre viktige kampen mot Godset, men måtte se at seieren glapp til slutt.

Det var høyt tempo og bra intensitet fra første spark på ballen. De tøffe duellene florerte over hele banen, og det var ikke noe å si på innsatsen og tenningsnivået til noen av lagene i denne seks-poengskampen. Hjemmelaget tilrev seg etter hvert et initiativ, og prøvde ofte å slå direkte i bakrom når de fikk muligheten. De store sjansene måtte man imidlertid vente på.

Midtveis i omgangen brøt imidlertid Næss foran sin motspiller, og ballen endte hos Strand Larsen. Han dyttet den videre til Halvorsen, som hadde kommet på en susende overlapp. Dessverre reddet keeper Myhra høyrevingens avslutning.

Selvmål sendte Strømsgodset i ledelsen

Drammenserne hadde ikke skapt noe som helst den første halvtimen, men så spilte de seg frem til en corner. Dette hjørnesparket ble pisket inn i feltet, hvor Sheldon Bateau sleivsparket ballen i eget nett.

Det heldige baklengsmålet, som kom mot spillets gang og sendte sarpingene under streken, var selvsagt en gedigen kalddusj. Men Sarpsborg 08 syntes ikke synd på seg selv. I stedet startet man sjanseproduksjonen for alvor. Joachim Thomassen skjøt via en Godset-spiller og i stolpen.

Så fulgte en periode hvor Jonathan Lindseth var involvert i det meste. Først hadde han en avslutning som traff like over høyre kryss. Så fant han Halvorsen med en nydelig stikker i bakrom, men keeper stod i veien for det harde og lave innlegget. Den tidligere Mjøndalen-spilleren avsluttet omgangen med å være først på et innlegg på bakerste stolpe, men uten å makte å få presset kula under tverrligger.

Strømsgodset var noe heldige som ledet 1-0 til pause.

Snudde kampen med to headinger

Noe som hadde manglet i første omgang, var å komme rundt på kanten og slå presise innlegg. Kristoffer Larsen hadde kommet inn i pausen, og bidro til dette allerede etter tre minutter. Innlegget helt ute fra krittet ble curlet rett på pannebrasken til Ole Jørgen Halvorsen, som stanget inn utligningen.

Sarpsborg 08 hadde fått den starten de ønsket seg på den andre omgangen, og blåtrøyene fortsatte å kjøre på. Det var nesten utrolig at snuoperasjonen ikke var et faktum kun fire minutter etter 1-1-målet. Sarpingene kom tre mot to, og Salvesen dyttet til målscorer Halvorsen på riktig tidspunkt. En vanvittig en-håndsredning hindret scoring, og Strand Larsen sklitaklet returen rett på utsiden av stolpen.

Det var et vanvittig trykk nå, både av de elleve blåhvite på banen og mer enn 5000 sarpinger på tribunen. Kristoffer Larsen hadde et farlig skudd og navnebror Zachariassen en skummel heading, men gjestenes sisteskanse leverte en solid forestilling.

Idet det så ut til at det største trykket var i ferd med å avta, rullet de blåhvite opp et flott angrep på høyrekanten. Ole Jørgen Halvorsen slo inn til Jørgen Strand Larsen, som var høyest og sterkest der han headet kula i garnet. Dermed hadde vertene snudd kampen med to hodetstøt med et kvarters mellomrom.

En gammel kjenning skapte trøbbel

Hjemmelaget hadde styrt alt som var i hele andreomgang - og for så vidt hele kampen - men så dukket Kristoffer Tokstad opp helt ut av det blå. En ball ble lempet i bakrom, og stopperne våre klarte ikke å hamle opp med Godsets angriper, som pirket ballen i mål alene med Vasyutin.

Vertene var nær ved å gjenerobre ledelsen med kvarteret igjen å spille. Frisparket til Næss var for langt, og Glesnes burde bare latt den gå over dødlinja. I stedet headet han den ut i returrommet, der Tveita hamret til - centimetre utenfor lengste stolpe. Så var dommer god og ga Sarpsborg 08 fordel av ballen, og innbytter Skålevik var nær ved å få spilt Strand Larsen på blank kasse.

De siste ti minuttene var jevnspilte og sjansefattige. Sarpsborg 08 ville selvfølgelig gjerne ha seier på hjemmebane i en så viktig kamp. Samtidig var det viktig å unngå å tape, for å forhindre at Strømsgodset gikk forbi på tabellen og sendte 08 ned på direkte nedrykk.

Langt inn overtiden endte et langt innkast hos Skålevik, som la ballen ned på brystet og fyrte løs - i tverrliggeren! Så nære var Sarpsborg 08 det som ville vært tre velfortjente poeng, men man måtte altså nøye seg med det ene.