Poengdeling mot Brann

Det ble ingen scoringer på Sarpsborg Stadion.

Annonse:

Det ble ingen umiddelbar "ny trener-effekt" for våre gutter. Laget skapte totalt sett for få sjanser. Bakover var det veldig solid, men det kan være vanskelig å glede seg over dette når man går målløs av banen for tredje hjemmekamp på rad. 

Sjansefattig førsteomgang

Hjemmelaget var nokså ballsikre i innledningen av oppgjøret, og spilte av press på gode måter ved flere anledninger. Etter et rolig åpningskvarter, klarte man også å få kombinasjonene til å sitte fremover i banen. En god Pàlsson fant Bojang, som la inn til Konè. Midtspissen måtte tilbake og hente ballen, noe som medførte at den ble headet over mål.

Det var imidlertid langt mellom disse offensive bidragene. Det var for få løp – og dermed pasninger – i lengderetning. Konè, Salètros og de andre angrepsspillerne var langt nede på midtbanen for å møte ballen, og støttepasningene gjorde stadionpublikummet utålmodig. Fordelen var at man tok liten risiko, slik at Brann slapp til svært lite. Unntaket var et par småfarlige dødballer.

Tre minutter før pause fikk de blåkledde en stor målsjanse ut av det blå. Også denne gangen var Pàlsson nest sist på ballen. Han stusset igjennom Halvorsen, som ikke maktet å overliste Holmen Johansen i gjestenes mål.

Dermed stod det 0-0 til pause.

Ibrahima Konè var mye involvert i starten av den andre omgangen. Først sleivet han et skudd utenfor fra god posisjon. Deretter snappet han ballen fra en utrusende keeper, men Barmen hindret ham i å forsere mot det tomme buret. Så kom Branns Heggebø til skudd fra 18 meter, men Kristiansen holdt ballen i sikkert grep. 

Så ventet en ny sjansefattig periode. Hjemmelaget sleit fælt med å skape noe som helst, men spillerbyttene lot vente på seg. Kvarteret før slutt ble det første byttet foretatt, da Rashad Muhammed entret banen. 

Større underholdningsverdi mot slutten

Det var derimot i motsatt ende av banen at den neste sjansen skulle skapes. Pedersen headet via hodet til Simba og i tverrligger. Kort tid senere fikk Nicolai Næss forstyrret Skaanes akkurat idet han skulle skyte mot mål inne i feltet. 

Deretter var det duket for nytt tverrliggertreff, denne gang for Sarpsborg 08. Muhammed fremprovoserte en corner, og på dette hjørnesparket fant en annen innbytter, nemlig Joachim Soltvedt, Konè på bakerste stolpe. Kula danset på toppen av treverket. 

Sarpingene viste positive tendenser mot slutten av kampen, men den skikkelige stormoffensiven startet for sent. Laget har fortsatt til å gode å score på eget gress denne sesongen. 

Kampfakta

Eliteserien, 5. runde
Sarpsborg 08 - Brann 0-0
Sarpsborg Stadion
 

Mål:
Ingen

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen – Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard – Joachim Thomassen, Emil Pàlsson, Nicolai Næss, Sulayman Bojang – Anton Salètros (Joachim Soltvedt, 83. min), Ibrahima Konè, Ole Jørgen Halvorsen (Rashad Muhammed, 76. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Ingen

Annonse fra Eliteserien: