Poengdeling på Åråsen

Lillestrøm og Sarpsborg 08 spilte 2-2 i runde to.

Sarpsborg 08 var i ledelsen da det gjenstod en fjerdedel av kampen, men man sier seg nok nokså fornøyd med ett poeng på bortebane på naturgress i mars. Joonas Tamm og Ronnie Scwartz stod for bortelagets scoringer denne lørdagsettermiddagen.

Vertene tok føringen

Det ble slått mange høye baller i lengderetningen fra begge lag innledningsvis, og det var nettopp en slik langpasning som skulle sørge for kampens første scoring. Amin Askar feilberegnet ballbanen, og Erling Knudtzon fikk mye rom å løpe i. Han dyttet ballen til Ødemarksbakken, som satt ballen i det lengste hjørnet alene med keeper.

Etter å ha holdt nullen i seriepremieren, tok det altså kun et kvarter av runde to før man tillot et baklengsmål, og måtte jage utligning.

Gjestene snudde kampen

Heldigvis tok det kun 12 minutter før de blåhvite var ajour. Nok en gang var det en lang, høy pasning som var oppskriften. Harmeet Singhs frispark landet perfekt på pannebrasken til høyreiste Joonas Tamm, som stanget inn 1-1.

Det var god intensitet i kampen, og mye nesten, men langt mellom de store målsjansene. Snaut ti minutter før pause fikk imidlertid LSK en stor mulighet, men Lehne Olsen var akkurat for sent fremme til å omsette Rafns innlegg i scoring.

Lagene gikk til hvile med ett mål hver.

Snaut ti minutter inn i den andre omgangen hadde sarpingene snudd kampen. Ole Jørgen Halvorsen curlet ballen inn i feltet. Keeper Maric glapp ballen, og Ronnie Scwartz fikk en enkel oppgave med å trille kula i det åpne målet foran de tilreisende supporterne.

LSK kom tilbake

Laget fra Romerike klarte å etablere et visst trykk i kjølvannet av Sarpsborg 08s andre scoring, men det var ikke mange sjansene de hadde skapt før utligningen var et faktum. Det var ingen høyoddser at scoringen kom på et frispark som ble lempet inn i feltet mot Frode Kippe. Lillestrøms kaptein stusset ballen bakover i feltet, og på bakerste stolpe dukket innbytter Melgalvis opp og kriget ballen i nettet. Dommer måtte konferere med assistenten med flagget, men endte med å godkjenne scoringen.

Mannen bak den noe spesielle feiringen av fjorårets cupgull hadde et friskt innhopp, og var også nær ved å bli matchvinner, da han smalt ballen i stolpen. Det ble imidlertid ingen avgjørelse for noen av lagene, og det hele endte 2-2.