Proffkontrakt til Jarik Sundling

Sarpsborg 08s talentfulle keeper Jarik Sundling har signert en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

- Det er veldig stort for meg. Det er noe jeg har jobbet for lenge, også er dette det første steget mot karrieren i toppfotballen som jeg drømmer om, sier keeperen.

- Jeg vil beskrive meg selv som en keeper som ikke er redd for å feile og tør å prøve nye ting for å utvikle meg. Jeg har god teknikk og er en god skuddstopper, sier han.

Spilte seg fram til NM-finale

Sundling har vært solid for G16-laget som i år spilte seg helt fram til NM-finale mot Viking. Nå vil Sundling, som har skrevet en kontrakt ut 2024, jobbe bevisst med å ta nye steg - først på juniorlaget.

UT 2024: Jarik Sundlings kontrakt strekker seg over de neste tre årene.
UT 2024: Jarik Sundlings kontrakt strekker seg over de neste tre årene.

- Det handler om å fortsette å utvikle seg på juniorlaget og bli litt bedre hver eneste dag. Så er det selvsagt et mål å få trent mer med a-laget og etterhvert få en plass der. Målet er å bli førstekeeper på A-laget en gang i fremtiden, mens den store ambisjonen er å bli førstekeeper for et lag i topp fem-ligaene, sier han.

- Men akkurat nå så er det viktigste å fortsette å utvikle meg på juniorlaget.

Legges til rette for utvikling

- Jarik er en ung, spennende og ambisiøs keeper som Lars Brudalen og utviklingsavdelingen har gjort en god jobb med. Vi ønsker å sikre oss kontrakt med spillere vi ser et ekstra potensial hos i egne rekker og Jarik er en slik, sier Thomas Berntsen.

Sundling, som er nærmere 1,90 høy, har tatt store steg siden han kom til Sarpsborg 08. Mossingen er fornøyd med opplegget han har i klubben.

- Det er veldig moro å være unggutt i Sarpsborg 08. Alt er lagt til rette her for å bli den beste utgaven av deg selv. Trenerne legger sjela si i utvikle oss og det gjenspeiles i hvor mange spillere vi har med høy kvalitet i utviklingsavdelingen, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: