Prosjekt med Sandesundsveien skole – Fargerikt og nært

Sarpsborg 08 og Sandesundsveien har videreført sitt prosjekt - Fargerikt og nært.

Annonse:

Grunnet coronasituasjonen fikk vi ikke gjennomført tiltakene som vi har hatt før. Fotballtrening fast en dag i uka og fotballskole.

- Vi har derfor tenkt nytt og har i uke 9 og uke 10 hatt 5. til og med 7. trinn inn på et sunt måltid mat. 238 elever var invitert inn sammen med sine lærere. De hørte litt om Sarpsborg 08, det ble vist en film der flere av våre spillere forteller om hvor viktig det er med søvn og riktig kosthold og mobilvaner, sier Mona Brevik.

- Hvor viktig det er å spise en god frokost for få en god start på dagen. Dette gir god energi for lærling gjennomen hele dagen. Når de la seg som unge, hva de hadde som matpakke, mobilbruk og sosiale medier.

Se bilder fra en av samlingene her:

Det ble servert et måltid om bestod av Sarpsborg-08 brød, revne gulerøtter, grønn salat og fiskekaker. Oppskriftshefte fra Fiskesprell og vannflasker fra Sarpsborg kommune fikk elevene også med seg. Det er viktig at kroppen får i seg nok vann og at vann er et flott alternativ til drikke.

Hver klasse fikk med seg Select-fotball, kalender, lagbilde og supporterskjerf.

I tillegg får skolen ekstra baller som de kan fordele der det trengs.

Tilbakemelding fra elever:

Samuel 7.trinn: «Veldig koselig og god mat. Hyggelige folk og fin film.»

Kristian 7.trinn: «Det var morsomt. God mat og fin film.»

Maya 7.trinn: «Det var koselig. Bra det de sa på filmen og god mat. Gøy å se laget trene.»

Oppsummering fra Ann-Kristin Paulsen Nærmiljøhuskoordinator:

«Fargerikt og nært»-prosjektet er og har vært et viktig prosjekt og samarbeid med Sarpsborg 08 i flere år. Dette prosjektet setter fokus på integrering, mestring og det å skape gode møteplasser for Sandesundsveien barneskoles elever og deres familier.

Sarpsborg 08 har vært en viktig samarbeidspartner i dette arbeidet. Vi håper å bygge videre på dette gode arbeidet.

Annonse fra Eliteserien: