Rafik Zekhnini klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 kjøper Rafik Zekhnini fra Molde. Kantspilleren har signert en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2024.

- Rafik Zekhnini har mange av de kvalitetene vi er ser etter i en kantspiller. Han er kvikk og god én mot én, sier leder av sportsutvalget, Bjørge Øiestad.

Kvaliteter som kler 08

Zekhnini er født 12. januar 1998 og kommer senest fra spill i Molde. På CV-en står den kvikke kantspilleren med to seriemesterskap og to cupmesterskap. Han var også en del av Twente-laget som rykket opp fra nivå to i Nederland i 2019.

- Zekhnini har havnet litt utenfor i Molde etter at de la om formasjonen. I vår spillestil tror vi imidlertid han kan blomstre skikkelig. Han har kvaliteter som kler vår spillestil, sier Øiestad.

80 eliteseriekamper

Zekhnini står bokført med 80 eliteseriekamper, 10 mål og 12 målgivende pasninger. Han har også 21 kamper i Eredivisie i tillegg til et innhopp for Fiorentina i Serie A. Han har også nærmere 30 aldersbestemte landskamper for Norge.

- Det har aldri stått på kvalitetene til Zekhnini. Vi tror imidlertid han har godt av et miljøskifte og vil gjøre vårt for å få det beste ut av ham i Sarpsborg 08. Det er også greit å huske at han fremdeles «bare» er 25 år gammel, sier Øiestad.

Zekhnini har i første omgang skrevet en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2024-sesongen og blir spilleklar når vinduet åpner i august.

Se det første intervjuet med Zekhnini her:

Annonse fra Eliteserien: