Raknet mot Rosenborg

Et friskt Sarpsborg 08 hadde 1-1 som pauseresultat på Lerkendal, men tapte til slutt hele 5-1.

Annonse:

Før dagens kamp var det kun motstander Rosenborg som hadde sluppet inn færre mål enn Sarpsborg 08. Sarpingene hadde holdt nullen i tre av de siste fire kampene. I dag ble det derimot ikke mindre enn fem mål i sekken, noe som gjør at 08 står med 8 baklengs på de to siste bortekampene. Til tross for en tøff start, så det lenge ut til at gjestene kunne få med seg både ett og tre poeng fra Trøndelag. Den siste halvtimen ble imidlertid et trist skue.

Forrykende første omgang

Bortelaget hadde mer enn nok å henge fingrene i fra start. Rosenborg hadde allerede hatt flere nesten-sjanser da de tok ledelsen i det fjerde spilleminutt. En ball gikk via hodet på Børven og havnet hos Gjermund Åsen. Bjørn Inge Utvik gjorde et hederlig forsøk på å blokkere volleyskuddet, men avslutningen var såpass hard at både midtstopper og ball gikk over streken.

Dette var selvsagt den verst tenkelige åpningen på kampen sett med blåhvite øyne, men få minutter senere var det like før det ble balanse i målprotokollen. Lindseth og Thomassen spilte vegg på venstrekanten, og sistnevnte slo inn i feltet. Både Strand Larsen og Coulibalys skudd hadde retning mot mål, men de hvitkledde blokkerte. Ismaila Coulibaly kom senere til nok en avslutning fra tilsvarende posisjon som der han scoret mot Aalesund, men også denne gangen var et RBK-bein i veien.

Sarpsborg 08 var faktisk totalt overlegne på Lerkendal nå. Jørgen Strand Larsen fikk ballen i nettet med en god avslutning på et hardt og presist hjørnespark fra Joachim Soltvedt. Linjedommer vinket imidlertid for en offside, slik at målet ikke ble tellende. Ja, Mos var på feil side, men forstyrret han keeper tilstrekkelig til at scoringen burde vært annulert?

Åtte minutter senere var det derimot ingen tvil om at utligningen var et faktum. På det tredje forsøket ble det fulltreff for Coulibaly. Det var Jørgen Strand Larsen som holdt i ballen med en haug motspillere rundt seg og så at lagkompisen var umarkert foran mål. Den unge midtbanespilleren plasserte kula i samme hjørne som den kom fra.

Den høyst fortjente utligningen kunne fort ha blitt fulgt opp med et ledermål for sarpingene. Ole Jørgen Halvorsen hamret til med strak vrist og traff klokkerent i tverrliggeren.

Etter et massivt press fra gjestene i en lengre periode, var Rosenborg nær ved å ta tilbake ledelsen drøye fem minutter før pause. Holse fikk tid og rom, og enda mer av dette da Næss skled. En tigerredning av sesongdebutant Falch hindret scoring. Så var det Utvik sin tur til å miste fotfeste, og da fikk Holse en ny sjanse. Denne gangen bommet han på ballen fra god posisjon.

En helt vanvittig intensiv, tempofylt og sjanserik omgang endte med ett mål til hvert av lagene.

To omganger er imidlertid sjelden like - ei heller denne søndagskvelden i Trøndelag. Sarpsborg 08 ble spilt lave fra starten av den andre omgangen. Innledningsvis virket gjestene kompakte og komfortable med situasjonen. Man var også nære ved å få en eventyrlig kontringsmulighet, men den ble avverget i siste liten.

Fullstendig kollaps

Snaue kvarteret etter sidebyttet fikk Ceide en god mulighet, men skuddet gikk utenfor. Dette var likevel et skremmeskudd om hva som skulle skje da samme mann var i servitørrollen kort tid senere. Holse lurte seg fri mellom en gjeng av bortelagets spillere. Avslutningen var på ingen måte klinisk ren, men fikk en lei bue og traff nettmaskene.

Kun seks minutter senere satt nok en scoring for Carlo Holse. Denne gang var det ingenting å si på avslutningen - kontant i nettet etter forarbeid av Skjelbred og Tagseth.

Sarpsborg 08 hadde altså ikke vært i nærheten av å matche den intensiteten og det offensive finspillet som ble vist før pause. Det straffet seg med to kjappe baklengsmål. Veien mot poeng, som så lys ut halvveis, var nå langt mer kronglete.

Reduseringen var aldri spesielt nærme, og i stedet kunne vår gamle helt Kristoffer Zachariassen avgjøre kampen for sitt Rosenborg. Innbytter Sebastian Jarl hadde dessverre et stygt balltap, og da nølet ikke trønderne med å sette inn nådestøtet. Ceide fant Zachariassen, som plasserte ballen til venstre for Aslak Falch.

Det ydmykende sluttresultatet skulle bli enda styggere. I det vi gikk inn i overtiden, satt innbytter Islamovic ballen sikkert i mål. Tagseth noterte seg for en ny målgivende pasning.