Ramon Pascal Lundqvist er klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 er enig med 25 år gamle Ramon Pascal Lundqvist om en ettårskontrakt.

- Jeg er en kreativ midtbanespiller med et godt skudd. Jeg har et godt tempo, men spilleforståelsen og kreativiteten med ball er min største styrke. Jeg er på jakt etter en ny start og virkelig finne gleden i fotball igjen. Gjør jeg det, vet jeg at det bor mye målpoeng i meg på dette nivået. Viben jeg har fått når jeg har snakket med klubben gir meg absolutt tro på at dette blir bra, sier 25-åringen.

Kommer fra spill i Nederland

Ramon Pascal Lundqvist kommer senest fra spill i Groningen og Panathinaikos. I Groningen var han lagkamerat med Jørgen Strand Larsen.

- Jørgen ga meg mye informasjon om klubben og snakket varmt om Sarpsborg. Jeg har vært på jakt etter en klubb som spiller en fotball jeg kler. Sarpsborg 08 er en slik klubb. Det er lag som spiller fin fotball og virkelig byr på seg selv offensivt. Det er kanskje en litt mindre klubb, men jeg gleder meg veldig! Jeg har sett noen kamper og hørt veldig mye positivt. Måten laget spiller fotball på, matcher veldig bra til meg som spiller, sier Lundqvist.

25-åringen har signert en ettårsavtale med Sarpsborg 08.

- I Ramon Pascal Lundqvist får vi en spiller med ekstremferdigheter. Han er god én mot én, men er også en veldig klok og moden fotballspiller som har vist at han kan levere varene på et høyere nivå enn vi selv er på. Forhåpentligvis kan dette bli starten på et samarbeid som kan vare enda lenger, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Han kan spille i alle posisjonene fra midtbanen og opp. Oppkjøringen har vist at vi har vært utsatt for en rekke skader. Vi mistet også noen spillere i fjor vi har vært på jakt etter å erstatte. Med Ramon Pascal Lundqvist gjør vi nettopp det i tillegg til å spisse konkurransesituasjonen ytterligere, sier han videre.

Flere aldersbestemte landskamper

Lundqvist har spilt en rekke aldersbestemte landskamper for Sverige. Han står bokført med 78 kamper, 7 scoringer og 9 målgivende pasninger i Eredivisie og fikk også 11 kamper på utlån til den greske storklubben Panathinaikos. I år har svensken vært noe inn og ut av laget i Groningen, men ble nylig enig om å lete etter en ny klubb.

- Finner jeg gleden igjen, vet jeg at det blir mange mål og assist. Det er også derfor jeg velger Sarpsborg 08. Jeg kjenner til flere av spillerne fra før, som jeg også vet er veldig bra. Samtidig har jeg sett hvor bra fotballen som spilles i Sarpsborg er. Jeg har hørt mye godt om trenerne og det føles som det er gode ambisjoner i klubben. Jeg ser et lag som er på vei i riktig retning, og det vil jeg gjerne være en del av.

Annonse fra Eliteserien: