Ranheim snudde og vant

Sarpsborg 08 ledet med under en halv omgang igjen å spille, men Ranheim vant 2-1.

Det så lenge ut til at Sarpsborg 08 skulle dra i land en kontrollert borteseier, men det ble ingen femte strake seier for våre gutter i kveld.

08 gikk opp i 0-1

Det var mange dueller - både på midten av banen og foran boksene - i innledningen av kampen. Etter et kvarter vant Kristoffer Zachariassen en duell av det sistnevnte slaget, og fikk halvt svevende sendt en lekker pasning til Ole Jørgen Halvorsen med utsiden av foten. Høyrevingen tok ett fint medtak før han plasserte ballen i det lengste hjørnet fra skrå vinkel.

Sarpsborg 08 fikk kampen inn i sitt spor etter scoringen. I kjølvannet av ledermålet hadde bortelaget god kontroll. Man skapte ikke mange store sjanser, men slapp samtidig til svært lite. På overtid i første omgang skjedde det imidlertid en tellefeil i forsvarsarbeidet, og Tønne fikk stå alene på bakerste stolpe. Skuddet gikk heldigvis utenfor stolpen, og gjestene kunne gå til pause med en ett-målsledelse.

Kjøp billett til Sarpsborg 08 - Tromsø her!

Den defensive kontrollen var ikke like overbevisende i åpningsminuttene av den andre omgangen. Det var ved flere anledninger tilløp til panikk i og rundt boksen, men sarpingene slapp med skrekken. Samtidig var det ingenting å si på innsatsen og offerviljen hos bortelaget, eksemplifisert ved Aslak Falch som uredd kastet seg ned og fanget ballen da en Ranheim-spiller var på vei igjennom.

Ranheim snudde kampen

Ranheim ville ha straffe tidlig i første omgang, uten å få gehør. Midtveis i den andre pekte derimot dommer på straffemerket, da RIksvold gikk i bakken i en duell med Matti Lund Nielsen på 15,77 meter. Michael Karslen satt straffen sikkert i mål.

Sarpsborg 08 hadde ledet i godt over en halv kamp, og hadde allerede begynt å hale ut tiden og spille på resultatet. Nå måtte man skru om bryteren totalt dersom man ønsket å gå for tre poeng.

Det var mange kontroversielle straffesituasjoner i dette oppgjøret. Ranheim ville ha tre straffespark, og fikk ett, som muligens var noe billig. Sarpingene, på sin side, kunne fort blitt tildelt straffe fem minutter før slutt, da Ole Jørgen Halvorsen ble hektet opp i det han skulle vende innover i banen.

Istedet var det vertene som skulle avgjøre kampen like før slutt. En svak corner ble klarert av Patrick Mortensen, men i returrommet stod Kristoffer Løkberg alene og dunket inn 2-1 på volley.

Trenerteamet hev innpå spissene Mikkel Agger og Ronnie Schwartz på overtid, men det var midtbanespiller Harmeet Singh som fikk den største muligheten. Da headingen hans gikk over mål, var det første tapet på syv eliteseriekamper et faktum.