Grisebanket Rosenborg foran et fullsatt Stadion

Alt lå til rette for et feiende flott oppgjør da Rosenborg gjestet Stadion søndag kveld, og sarpingene leverte så til de grader.

Allerede etter fem minutter fikk Wichne en kjempemulighet. Muligheten kom etter at Victor Torp sendte av gåre et tungt skudd fra utenfor boksen, Tangvik reddet kula ut i beina på Wichne. Backen avsluttet på første fra rundt seks meter, men RBK-keeperen vartet opp med nok en god redning.

Gjestene var heller ikke ufarlige på den andre siden av banen. Om kring ti minutter senere måtte Kjetil Haug i aksjon på et skudd fra Emil Fredriksen. Den hjemvendte keeperen vartet opp med en strålende redning helt oppe i høyre kryss.

Sjansene fortsatte å rulle på for hjemmelaget. Både Lundqvist og Tibbling hadde fine muligheter til å score, men avslutningene var dessverre for sarpingene ikke gode nok.

Scoringer før og etter pause

Like før pause skulle det endelig løsne for hjemmelaget. Ramon-Pascal Lundqvist sørget for 1-0 da han headet ballen i en perfekt bue over Tangvik etter et brilliant innlegg fra Maigaard. Dermed kunne sarpingene gå i garderoben med en fortjent ledelse.

Etter hvilken gikk begge lag ut i hundre, men det var gjestene fra Trondheim som fikk ballen i nettet. Emil Fredriksen fikk god tid til å lage kanonen før han banket inn 1-1 med et kjempeskudd i lengste.

Ikke lenge etter var hjemmelaget på farten igjen, denne gang var det Jo Inge Berget sin tur til å heade ballen i nettet bak Tangvik. 2-1-scoringen kom etter nydelig forarbeid av Simon Tibbling slo innlegget fra høyre.

Utligning nummer to etter VAR-straffe

Bare minutter etter Jo Inge Berget scoringen utlignet gjestene for andre gang. Dommer Espen Eskås dømte først frispark rett på utsiden av feltet, men VAR grep inn og forærte RBK straffesparket. Sæter satte med det in 2-2 fra elleve meter.

Like etter den kontroversielle straffesituasjonen var Jo Inge Berget farlig frempå igjen, nok en gang med en heading. Som på 2-1 var det Simon Tibbling med forarbeidet, men denne gangen gikk headingen i tverrligger.

Ramon og Jo Inge fikset biffen

Omkring 15 minutter etter utligningen var det Sarpsborg 08 sin tur til å få straffesparket. Røsten handser i eget felt på en corner fra sarpingene, Espen Eskås lar det gå, men etter en rask kikk på monitor er han ikke lenger i tvil. Straffe til sarpingene. Fra elleve meter var Ramon-Pascal Lundqvist kald som den andre siden av puta og satte ballen høyt i venstre kryss.

Sarpingene ga seg ikke med det første. Jo Inge Berget fjernet nemlig all tvil med to fantastiske scoringer på tampen. Den første kom etter et nydelig angrep ute til høyre, hvor Eirik Wichne la ballen pent tilbake til Berget som hadde en enkel jobb med å klinke den i nettet fra nært hold.

Helt på tampen var Jo Inge Berget der igjen, da han ble spilt fri av Rafik Zekhnini på en nydelig overgang før han elegant chippet ballen over en utrusende Tangvik. Dermed ender det 5-2 etter en skikkelig folkefest på Sarpsborg Stadion.