Rotet bort poengene mot Tromsø

Hjemmelaget ledet to ganger, men tapte 2-3.

For andre kamp på rad snudde motstanderlaget kampen i andre omgang, etter at Sarpsborg 08 hadde hatt full kontroll før pause.

Tidlig Sarpsborg-scoring

Hjemmelaget fikk en glimrende start på kampen, med scoring før det var gått ti minutter. Et innlegg fra Amin Askar ble stusset videre av Joonas Tamm. Det ble kaotiske tilstander inne i feltet, og det var Mikkel Agger som var på rett sted til rett tid. Avslutningen satt kontant i nettet.

Spisskollega og landsmann Patrick Mortensen var nærd ved å doble ledelsen to minutter senere. Keeper Kongshavn glapp ballen, men Mortensens avslutning ble reddet på streken.

Nordlendingene hadde ikke hatt mye å bidra med de første tyve minuttene av kampen, men så fikk de hevet spillet sitt noe. De småsjansene som ble skapt, var først og fremst som følge av 08s balltap på egen halvdel.

Mot slutten av omgangen tok Sarpsborg 08 tilbake initiativet. Man kom ofte rundt på kant og fikk slått gode innlegg, og man var som vanlig skumle på dødball. Omgangens akrobatiske var det Joachim Thomassen som stod for. Brassesparket hans hadde retning mot krysset, men Kongshavn reddet greit.

Sarpsborg 08 var det førende laget i førsteomgang, og ledet fortjent 1-0, uten å ha skapt altfor mye utenom scoringen.

08 tok litt for lang pause

Pauser i fotballkamper er 15, ikke 16 minutter lange. Sarpsborg 08 var ikke med fra start i den andre omgangen, og Tromsø utlignet. Lasse Nilsen fikk stå helt upresset og fyre skudd. Aslak Falch burde likevel reddet skuddet, men ballen snek seg bak ham og inn i garnet.

Vertene hadde frem til utligningen hatt full kontroll defensivt, men nå var man nødt til å jakte ny scoring. De blåhvite etablerte et visst trykk i kjølvannet av Tromsøs nettkjenning, men det var samtidig store avstander mellom lagdelene, og man var sårbare for kontringer i mot.

Hjemmelaget gjenerobret ledelsen

Det lugget litt for Sarpsborg 08, som stanget uten at rommene åpnet seg. Men midtveis i omgangen tok kapteinen ansvar. Joachim Thomassen spilte lekkert veggspill med superinnbytter Kristoffer Larsen, før han sendte en markkryper inn i kassa.

Sarpingene fortsatte å presse etter 2-1-målet. Agger var svært nære sin andre fulltreffer for kvelden da han ble spilt fri av Ole Jørgen Halvorsen, men Kongshavn fikk på mirakuløst vis en hånd på ballen.

Tromsø snudde til seier

Det så ut til å gå mot hjemmeseier, men så fikk gjestene slippe lett til for andre gang i kampen, og da stod det 2-2. Først var det dårlig kommunikasjon mellom keeper og midtstopperne, noe som forårsaket en corner. Hjørnesparket ble slått lavt inn på første stolpe, hvor Gundersen kunne bredside kula i mål forbi et passivt hjemmeforsvar.

Som om ikke dette var nok, avgjorde de røde og hvite kampen med to minutter igjen på klokka. Taylor fintet seg frem og smalt ballen inn ved nærmeste stolpe.

Dermed gikk Sarpsborg 08 på sitt andre strake tap.