Rotet bort tre poeng på Hamar

Sarpsborg 08 styrte alt før pause, men klarte ikke verne om ledelsen de fikk to ganger. HamKam snudde oppgjøret og tok tre poeng.

Det ble en førsteomgang med mye action på Briskeby. Etter en rotete åpning på omgangen, tok Sarpsborg 08 over mer og mer av spillet. Kampens første mulighet falt til Tobias Heintz, men skuddforsøket fra mossingen ble stoppet av keeper.

Sarpingene malte på i denne perioden av kampen og i det 14. minutt skulle nettmaskene synge. Et hardt innlegg fra Maigaard ble forlenget videre i mål av Kurucay hos vertene. En fullt fortjent ledelse.

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget slo tilbake. Etter et brudd høyt i banen var det til slutt Aleksander Melgalvis som fikk ballen på bakre i feltet. Backen avsluttet i korthjørnet til 1-1.

Hjemmelaget viste seg farlige på dødballer, mens Sarpsborg 08 i det store og hele styrte spillet før pause.

HamKam utlignet for andre gang

Jonathan Lindseth ble målscorer i det 42. minutt. 1-2-scoringen var også av det lekre slaget. Et fint opprullet angrep til høyre endte hos Maigaard som prikket Lindseth foran mål. Han nikket ballen sikkert i nettet.

Dessverre for Sarpsborg 08 klarte man heller ikke denne gang å verne om ledelsen. Kun et par minutter etter scoringen, slo HamKam tilbake. Denne gang i etterdønningene av en dødball. Kristian Eriksen headet ballen i en fin bue over Simen Vidtun Nilsen til 2-2, et resultat som sto seg omgangen ut.

Saken fortsetter etter intervjuet med Billborn:

Andreomgangen startet som den første - med mye Sarpsborg 08 på ball, denne gang uten å skape det helt store. HamKam lå dypt i banen, men spiste seg gradvis inn i banespillet jo mer omgangen skred fram.

I det 65. minutt skulle hjemmelaget ta ledelsen. En lang ball fra keeper endte med en stuss videre mot Enkerud. I duell med Halvorsen kom han først på ballen og hamret den opp i nettet til 3-2.

Sarpsborg 08 fikk noen minutter senere en scoring annullert for offside, men det var også det nærmeste sarpingene kom poeng på Hamar.