Rundspilte Haugesund, men fikk aldri målet

Sarpsborg 08 radet opp sjanse på sjanse i Haugesund, hadde tre i stolpen, men ingen i nettet. Utrolig nok endte kampen 0-0.

Sarpsborg 08 startet kampen i Haugesund forrykende og tok tidlig kommandoen. Før seks minutter var spilt, hadde blåtrøyene vasket fram to store sjanser. Den første ved Bjørn Inge Utvik etter en innøvd cornervariant. Stopperen gikk opp i duell på bakre, men headet like utenfor.

Tre minutter senere var det Ramon Pascal Lundqvist som var uhyre nære nettsus. Et fint innlegg fra Soltvedt ble stusset videre i bue over keeper. Dessverre i innsiden av stolpen og ut i feltet igjen hvor FKH fikk avverget.

Etter en god sarpeåpning, jevnet spillet seg ut. Det ble i det store og hele en stillingskrig den neste halvtimen. Sarpsborg hadde to-tre brukbare skuddforsøk, mens Haugesunds første sjanse kom i det 25. minutt. Etter en god overgang fikk Diarra avsluttet upresset fra 17 meter. Skuddet ble blokkert av Utvik.

Ny Lundqvist-avslutning i metallet

På overtid fikk Sarpsborg 08 en ny, gedigen sjanse da Ramon Pascal Lundqvist hamret til fra distanse. Skuddet gikk via en motspiller og i tverrliggeren. Svært nære, men dessverre ikke mål. 0-0 sto seg til pause.

Som fra start, var Sarpsborg 08 offensive etter pause. Før tre minutter av omgangen var spilt, hadde Sarpsborg 08 skapt tre store muligheter. Den første etter vakkert kombinasjonsspill mellom Lundqvist og Tibbling. Sistnevnte fikk sjansene alene, skrått på mål mot Selvik. Keeperen gikk seirende ut av duellen med en vakker redning. Like etter var Lundqvist farlig frampå, men igjen var Selvik på plass og avverget.

Den påfølgende corneren var Skipper først på. Headingen gikk like utenfor den borteste stolpen.

Bonsu med stolpeskudd

Sarpsborg 08 var voldsomt gode nå. I det 51. minutt var Christopher Bonsu Baah farlig frampå. Etter en god overgang ble han spilt fri av Lundqvist ute til høyre. Ghaneseren dro seg inn i banen og klinket til - rett i stolpen.

Den første halvtimen etter pause handlet alt om Sarpsborg 08. De blåhvite produserte flere store sjanser, som da Joachim Soltvedt i det 74. minutt avsluttet en liten centimeter utenfor fra 13-14 meter. Maigaard la igjen til venstrebacken måtte avslutte med høyre. Svært nære scoring der.

Enorme sjanser

I det 78. minutt var det Opseths tur. En strålende stikker fra Soltvedt sendte spissen fri i bakrom. Opseth avsluttet via en FKH-spiller og ballen endret retning. Egil Selvik vartet opp med en ny strålende redning og hindret baklengs for hjemmelaget.

Etter 80 minutter var det Haugesunds tur. En god overgang sendte Therkildsen fri til høyre. Han slo inn og foran mål var Njie og Samuelsen på løp. Heldigvis for Sarpsborg nådde ingen av angriperne fram på ballen.

Kampen var 87 minutter gammel da Mikkel Maigaard fikk en stor sjanse. Bonsu Baah la ballen ut til dansken som fra syv-åtte meter skjøt hull i lufta.

Haugesund fikk et par brukbare sjanser på tampen, før Victor Torp kom til oppgjørets siste med et skudd fra distanse. Egil Selvik reddet naturligvis også den.

Kampen endte smått utrolig 0-0.