Sambafotball sikret tre poeng mot Brann

Festfotball i den første omgangen på Stadion holdt for Sarpsborg 08. Scoringer av Maigaard og Andersen sikret tre poeng mot formlaget fra Bergen.

Det bølget frem og tilbake helt innledningsvis på Sarpsborg Stadion. Under nydelige forhold tok det litt tid før kampen satte seg.

Det var gjestene som kom til kampens første mulighet da Blomberg testet skuddfoten etter syv minutter. Leander Øy vartet opp med en god redning nede til høyre.

Maigaard startet festen

Etter 22 minutter åpnet Mikkel Maigaard maskeradeballet med en klinisk heading på bakerste stolpe, etter en utsøkt servering fra Joachim Soltvedt sin venstre fot.

Rundt ti minutter senere prøvde Blomberg seg på nytt fra rundt 16 meter. Også denne gangen var Leander Øy god, og reddet sikkert ut til corner.

Karneval i Sarpsborg - reddet av VAR

Ikke lenge etter var det vår tur, denne gangen ved Jeppe Andersen. Angrepstrioen der fremme vartet opp med fotball som hadde gjort seg på strendene i Rio de Janeiro, da Victor Torp vippet Ramon-Pascal Lundqvist gjennom Brann-forsvaret, før svensken lekkert spilte ballen til siden hvor Jeppe Andersen sto på blank kasse.

Foran mål satte Andersen ballen sikker i garnet, men flagget kom opp. Dommer signaliserte like etter at situasjonen skulle sjekkes av VAR, og tre minutter senere pekte han tilbake i midtsirkelen - målet sto likevel.

Saken fortsetter etter bildeserien:

Rett før pause fikk gjestene en stor mulighet, men Junior kastet seg mesterlig frem og fikk blokkert skuddet fra rundt 7-8 meter.

Lundqvist i tverrligger

Vi fikk en litt mer rolig start på den andre omgangen, før det smalt igjen i det 66. minutt. Ramon Pascal Lundqvist fikk en nydelig pasning fra Wichne på høyre før svensken dundret ballen i tverrligger bak en sjanseløs Dyngeland.

Noen minutter senere var Fardal Opseth nære på, etter et litt for langt gjennomspill av nevnte Lundqvist.

Brann-redusering

Når man selv bommer på store sjanser er det ikke utypisk at det smeller andre veien. Bård Finne trengte flere muligheter, men på det tredje forsøket hamret han ballen i krysset bak Leander Øy. Utagbart for den unge keeperen.

Etter utligningen ble det noen hektiske minutter bak der. Gjestene pøste på med alt de hadde, men forsvaret hold mesterlig unna de resterende minuttene.

Dermed endte kampen 2-1, og vi tar med det tre kruttsterke poeng foran nesten 6000 tillstukere.