Sammen for Sarpsborg

Tiden er inne for å få bekreftet hvor støtt byggverket vårt står. Hva betyr egentlig «Sammen for Sarpsborg».

Annonse:

Så langt har sesongen 2019 vært under de målsettinger vi har satt oss og hva dere som supportere og medlemmer kan forvente - vi har kort og godt prestert for dårlig!

Når det er sagt er det i skrivende stund spilt 13 kamper, altså 51 poeng igjen å slåss for - og det skal vi!

Årsakene er mange og sammensatte, en del av de har vi kontroll på, andre er mekanismer som sniker seg inn i en prestasjonsgruppe når motgangen kommer og som er vanskelig å snu kortsiktig. Vi ønsker ikke å benytte denne anledningen til å forklare eller bortforklare noe som helst, bare konkludere på at så langt har sesongen 2019 vært langt unna det vi hver dag jobber for å levere.

Det vi derimot ønsker å kommunisere er en kombinasjon av fakta som i enkelte sammenhenger uteblir, misforståes eller mistolkes når motgangen treffer en prestasjonsgruppe og man leter etter syndebukker.

Omdømme, økonomi og sport er fortsatt vår strategi, men disse står ikke som selvstendige områder, men henger tett sammen. Det er ingen tvil om at et eventuelt nedrykk vil svekke omdømmet vårt kraftig, det vil svekke økonomien og det vil selvsagt gi oss et dårligere sportslig produkt. Derfor har vi gjort, og fortsatt vil gjøre alt som står i vår makt for å unngå dette.

Det eneste vi ikke vil rokke ved er fundamentet denne klubben er bygd på - det vil vi ikke rasere.

Så til litt fakta som det kan være greit å være klar over i disse tider:

  • Klubben har aldri brukt mer penger på Sport og vi har aldri brukt mere penger på å bygge en stall som det vi har gjort før sesongen 2019 (vi har altså ikke «spart oss til fant»)
  • Vi har dessverre hatt mange sentrale spillere langtidsskadet noe som har påvirket både treningshverdagen og kampene våre, årsakene til dette jobber vi daglig med å finne ut av.
  • Mange av spillerne vi hentet inn har vært hentet for å videreutvikle og supplere stallen på litt sikt,  på grunn av skader på erfarne og sentrale spillere har disse spillerne  måtte spille sentrale roller i vårsesongen, både i trening- og kampsituasjon.
  • For mindre enn 6 mnd siden var klubben spådd en topp 4 plassering i Eliteserien av de fleste «eksperter», og vi leverte meget gode treningskamper.

Hva har vi tenkt/ikke tenkt å gjøre fremover:

  • Vi har allerede snudd mange steiner og flere snus hver eneste dag, interne analyser og evalueringer med betydelige tiltak er iverksatt
  • Hver enkelt ansatt i hele klubben må jobbe optimalt med sine områder med best mulig kvalitet
  • Ingen av våre ansatte sitter usikkert i sine jobber, samtlige har vist kompetanse og evne til å lever resultater tidligere og samtlige ønsker å bidra til å snu situasjonen vi står i nå.
  • Det vil bli stilt ytterligere midler til disposisjon for å forsterke troppen også i sommervinduet (både spillere som er ute med langtidsskader, men også andre forsterkninger - dette vinduet vil ikke begrenses av økonomi i vår målestokk, men av hvilke spillere det er mulig å få tak i for en klubb som oss)
  • Det vil også være spillere som forsvinner i dette vinduet, men da skal summen av erstatninger forsterke oss som lag, enkeltspillere vil bli erstattet (det er nemlig ikke bare klubben som bestemmer når en spiller skal selges)

Oppsummert vil vi gjøre alt som er mulig og forsvarlig for å ta flest mulig av de resterende 51 poengene og vi håper at hele byen står bak og støtter oss.

Vær kritisk, kom med innspill, utfordre oss gjerne, men ikke snu oss ryggen. Det har supporterne ikke gjort så langt, det håper vi at de ikke gjør i fortsettelsen. Møt opp mot RBK og vis fotball Norge at vi står «Sammen for Sarpsborg». Det er det viktigste bidraget dere kan gi oss.

Vi skal love at vi hver eneste dag skal jobbe 100 % for ikke å skuffe dere og at vi også i fortsettelsen sammen skal skape nye «Historiske øyeblikk».

Ønsker dere alle med dette en riktig god sommerferie, og husk mens dere koser dere med ferie er våre spillere på trening for å bli enda bedre!

Med sportslig hilsen
Cato Haug
Styreleder

Annonse fra Eliteserien: