Sander Solberg blir ny G16-trener

Fredrikstad-mannen Sander Solberg (46) er ansatt som ny trener for Sarpsborg 08s G16-lag.

- Jeg gleder meg veldig og tror det blir kjempegøy, sier 46-åringen fra Fredrikstad.

Solberg kommer fra en trenerjobb på juniorlaget i Kråkerøy der de grønne og hvite i år vant kretsmesterskapet. Han har før det trent både smågutt- og guttelag ute på Blomsterøya og jobbet med yngre golftalenter som golfinstruktør. Nå gleder han seg til å ta ut kvalitetene på treningsfeltet - i Sarpsborg.

En praktiker

- Jeg er en praktiker og har gjennom aktiv karriere også erfart mye på banen. Jeg debuterte på FFK som 16-åring og var inntil nylig den yngste som hadde gjort det i klubben. Erfaringen jeg har fra de situasjonene gjør nok at jeg klarer å sette meg inn i mange av spillernes situasjon som ung og lovende.

Solberg var tidlig ansett som et stort fotballtalent. Han har 48 landskamper og har fått lov til å spille mot Barcelona i det som ble kalt serievinnercupen med Viking.

- Jeg kjenner veldig igjen i den atmosfæren byen kjenner på om dagen i Europa League. Det er fantastisk å se, sier han.

Har arbeid kommer alltid først

Solberg har representert FFK, Viking, Godset og Moss som seniorspiller, men måtte gi seg i tidlig alder etter gjentatte kneskader. Å jobbe med unge, lovende og målbevisste spillere ser han veldig fram i mot.

- Jeg gleder meg til å se spillerne ta både små og store steg. Uansett kommer ikke det gratis: Hardt arbeid er førsteprioritet uansett. Det må starte der, sier Solberg, som også tror det pedagogisk aspektet blir viktig i den kommende G16-jobben.

- Jeg har jobbet med barn og ungdom i både fotball og golf gjennom mange år. Jeg får en veldig god kontakt med dem og tror det er utrolig viktig. Det er en drøm å kunne jobbe med fotballtalenter på heltid. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Annonse fra Eliteserien: