Sarpelona er tilbake! Knuste Haugesund på Stadion

Sarpsborg 08 herjet med Haugesund på Stadion lørdag kveld.

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre mot Haugesund og styrte absolutt alt de første minuttene. Etter noen fine tendenser innledningsvis, skulle scoringen komme etter åtte minutter.

Målet var også av det vakre slaget. Engvall ble spilt fri i bakrom og vektet en flott pasning til Heintz. Mossingen hevet blikket, chippet til Victor Torp som med en avslutning på helvolley blåste inn 1-0 i korthjørnet.

Heintz-dobbel

Sarpsborg 08 eide første halvdel av første omgang på Stadion. 1-0 skulle bli til 2-0 etter 18 minutter. Gustav Engvall kriget til seg ballen, dro en luke og tredde Tobias Heintz nydelig fri i bakrom. Fra 17 meter bredsidet kantspilleren lærkula sikkert i lengste.

Sjansene rant på for Sarpsborg 08 i denne perioden av kampen. Gustav Engvall ble spilt fri alene med keeper og valgte en chip mot utrusende Selvik - like utenfor.

Tobias Heintz var imidlertid ikke ferdigscoret for omgangen. Etter 33 minutter raidet de blåhvite opp et fantastisk angrep. Victor Torp vridde spillet ut til Anton Salétros som slo inn. I feltet var selvfølgelig Heintz på plass. Mossingen måtte tilbake og hente ballen før han vakkert headet den i lengste til 3-0. Festfotball!

Haugesunds første sjanse i kampen kom etter 50 minutter. Den var til gjengjeld veldig stor. Alexander Søderlund fikk avslutte fritt fra ti meter - utenfor.

Gjestene var mer med i spillet etter sidebytte, men Sarpsborg fortsatte å produsere. I det 62. minutt fikk Gustav Engvall en ny, stor mulighet da han ble tredd fri i bakrom av Heintz. Han rundet Selvik, men vinkelen ble senere for spiss. Han ble oppgjaget og avsluttet utenfor. Innbytter Molins fikk et par minutter senere et stor mulighet. Avlsutningen fra 13-14 meter gikk like til side for mål.

Vakker Skålevik-scoring

Etter en liten periode med Haugesund-initiativ fra 50-60 minutter, tok Sarpsborg på ny, imponerende nok, over taktpinnen i kampen og skapte flere halvfarligheter.

I det 76. minutt testet Joachim Soltvedt skuddfoten fra 17 meter. Skuddet var godt, men snek seg noen få centimeter utenfor lengste stolpe.

Like etter skulle Sarpsborg 08 igjen score - igjen var det vakkert! Salétros tredde fri Skålevik i boks. Spissen vendte opp på femøringen og avsluttet vakkert i lengste kryss til 4-0 i det 79. minutt.

Scoringen fyllbyrdet en fantastisk Sarpsborg 08-kamp. 4-0 mot Haugesund lar seg høre.