Sarpelona ruller videre! Rundspilte Lillestrøm på Åråsen

Sarpsborg 08 leverte en mektig bortekamp og vant fullt fortjent 2-1 mot Lillestrøm.

Sarpsborg 08 startet kampen på Åråsen best og satte raskt Lillestrøm under press. Etter drøye minuttet testet Victor Torp skuddfoten fra distanse, men keeper reddet godt. Sarpsborg hadde mye ball innledningsvis, men slet med å spille hull på et godt LSK-forsvar.

Hjemmelaget spilte seg etter hvert mer inn i kampen. Gultrøyene trykket fram noen dødballer og var nære ved Akor Adams da spissen headet utenfor fra åtte meter.

Annullert Sarpsborg-scoring

Etter 10-12 minutter med LSK-initiativ, maktet Sarpsborg 08 på ny å overta banespillet. Sarpingene kom seg til et par gode muligheter, blant annet ved Simon Tibbling etter en god overgang. Skuddet gikk rett på keeper.

Med knappe ti minutter igjen til pause satte Sarpsborg 08 ballen i mål på corner. Scoringen ble annullert for offside, men videobildene er vanskelig å tolke da stussen ser ut til å komme fra en LSK-spiller og ikke en 08-spiller.

Utvik-scoring på dødball

0-0 holdt seg imidlertid omgangen ut.

Andreomgang hadde så vidt begynt da Sarpsborg 08 fikk corner. En strålende serve fra Joachim Soltvedt ble møtt av Bjørn Inge Utvik på bakre stolpe. Midtstopperen stanget ballen kontrollert i mål.

Soltvedt-perle!

Få minutter senere doblet Sarpsborg 08 ledelsen. Mikkel Maigaard flikket gjennom Joachim Soltvedt som med en utsøkt lobb satte ballen via tverrligger og i mål i det 55. minutt til ellevill jubel i bortesvingen.

Sarpsborg var meget gode nå. Gjestene sto høyt på LSK og presset fram feil. Det kunne fort også blitt 0-3 da Bjørn Inge Utvik på en corner headet like utenfor.

Sarpsborg sluttet ikke å presse tross 2-0-ledelsen. Få minutter senere var man igjen farlig på dødball. Ballen havnet hos Lundqvist som avsluttet. LSK fikk avverget, men kun til Bonsu Baah som ladet kanonen og hamret til. Skuddet ble godt reddet av Christiansen.

LSKs første virkelig store sjanse kom etter 77 minutter da en innsvinger fra Gjermund Åsen gikk via et sarpebein og i oversiden av tverrligger.

Sarpsborg 08 lot seg imidlertid ikke stresse og fortsatte stå høyt på hjemmelaget. Det ga en god sjanse etter 78 minutter da Steffen Lie Skålevik dro seg inn og avsluttet. Keeper reddet godt. Det gjorde han også to minutter senere da Junior fyrte fra 17 meter. Ballen hadde retning krysset, men keeperen var på plass og avverget til corner.

De siste minuttene fikk Lehne Olsen og Adams hver sin fine sjanse, men Kristiansen reddet begge mesterlig.

Fire minutter på overtid kom reduseringen da Adams headet ballen i mål.