Sarpsborg 08 inngår samarbeid med Familiehjelpen

- Vi ønsker å hjelpe de som trenger det aller mest her vi bor.

Annonse:

Over en periode har Sarpsborg 08 og Familiehjelpen jobbet med å formalisere et samarbeid som, etter begges ånd og ønske, skal gjøre byen til et litt bedre sted å bo.

- Vi har vært på utkikk etter å komme i kontakt med dem som treffer best i Sarpsborg, altså de som har det beste konktaktnettverket og har god oversikt over de som virkelig trenger hjelp i byen vår, sier Morten Riise og Alexander Klaussen i Sarpsborg 08.

Vil spre glede - og hjelpe

Gjennom Sarpsborg 08 Samfunn ønsker nå klubben å ta et enda sterkere eierskap og bidra til et samfunnsløft i Sarpsborg, det være seg gjennom gatelaget, fellesarrangementer, skole- og klubbesøk eller gjennom Familiehjelpen.

- Når vi først møtte Kristin og snakket sammen før jul, følte vi at vi traff hverandre veldig. Vi vet at mange viser giverglede i jula, noe som er utrolig fint, men for oss handler dette vel så mye om å skape positive opplevelser gjennom hele året.  Vi vil bidra til at barnefamiliene kan ha noe ekstra å se fram til eller glede seg over å ha deltatt på, sier Riise og Klaussen.

Familiehjelpen, som er en del av Kirkens Bymisjon, startet først opp i 2020. Gjennom årene har tilbudet utviklet seg til å være et lavterskeltilbud for barnefamilier som trenger hjelp i Sarpsborg kommune.

- Familiehjelpen er et lavterskeltilbud. Vi er tett på forebyggende arbeid i kommunen. Gjennom familiesenterne og andre instanser kommer vi fort i kontakt med dem som er i behov av hjelp. Dessverre er det mange som av ulike årsaker sliter i Sarpsborg, det være seg med å få varme i huset sitt, mat eller klær, sier Kristin Andreassen i Familiehjelpen.

- I media kan man se at matkøene øker. For mange er det utenkelig å oppsøke disse stedene for hjelp. Da kan vi bidra direkte mot dem. Vi kjenner så mange som sliter med å ta det steget for faktisk oppsøke disse stedene. Det er mange av dem, men gjennom det nettverket vi har, gjør vi vårt beste for å hjelpe til, sier Andreassen videre.

Imponerende gjenbruksprosjekt

Familiehjelpen har blant annet etablert et gjenbruksprosjekt - Gi Det Videre. I Godshuset-lokalene ved togstasjonen er det nå etablert et stort lager av klær Andreassen og hennes frivillige sørger for å fordele ut til sarpinger i behov av det. Målgruppen er 0-18 år.

- Gjennom Gi Det Videre-prosjektet, har vi fått distribuert varme, flotte og gode klær og sko til barnefamilier som ikke har økonomi til selv å handle nytt. Det er et prosjekt vi ser engasjerer veldig også blant ansatte i Sarpsborg 08, der flere har kommet til oss med klær som blir til overs i egne hjem. Vi er opptatt av at dette skal framstå som fine klær, ikke med hull eller andre bruksvarer. Alle vi jobber med er anonymisert, men vi vet det gleder veldig mange i en prekær situasjon, sier Andreassen.

At Familiehjelpen og Sarpsborg 08 nå skal arbeide enda tettere sammen, er noe hun setter stor pris på.

- For meg er Sarpsborg 08 en klubb som er opptatt av likhet for alle, de er opptatt av at alle skal bli sett. Klubben er opptatt av mangfold, felles tilhørighet og at alle skal inkluderes og få muligheten til å få gode opplevelser - sammen - uansett bakgrunn. Det er verdier vi er stolte over å assosiere oss med, sier hun.

Varmeovner og mat til jul

Til jul hadde Sarpsborg 08-ansatte, sammen med ansatte i fotballkretsen og Sarpsborg Idrettsråd, samlet inn penger som gikk til å dekke noen behov.

- Pengene ble brukt til å investere i varmeelementer og andre el-artikler disse familiene ikke har, som vannkokere også videre. Klubben ga oss også gavekort så vi fikk bidratt med mat til flere familier. Det kom utrolig godt med, sier Andreassen.

- Sarpsborg 08 har et tydelig samfunnsansvar. Vi er stolte over å være en eliteserieklubb i byen vår. Samtidig liker vi å tro vi er i en posisjon der vi kan utgjøre en forskjell og skape opplevelser som gleder mange. Vi har flotte ambassadører, det være seg spillere, trenere eller ansatte, som gladelig tar i et tak og byr på seg selv, sier Riise.

- Familiehjelpen traff oss rett i hjertet. Vi har som sagt ønsket å bidra i vår egen kommune. Nå skal vi jobbe med å finne gode løsninger og skape gode opplevelser sammen - til glede for de som trenger det mest i Sarpsborg. Sarpsborg 08 Samfunn har blitt viktig for oss. Sammen med gode samarbeidspartnere sørget vi i fjor blant annet for at 6000 barn og unge, på kryss og tvers av kulturer, lag og foreninger, fikk oppleve eliteseriefotball på Stadion - mange av dem for første gang. Vi skal jobbe hardt for å glede flest mulig, enten det er med fotballkamper, familiedager eller å skaffe klær, mat og utstyr familiene har behov for, sier Klaussen.

- Intensjonen vår er å nå ut til flest mulig i Sarpsborg som er i behov av hjelp. Sammen skaper vi Sarpsborg og sammen lager vi en bedre hverdag, avslutter Andreassen.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 04.01.2024, oppdatert: 09.01.2024
Skrevet av: Sarpsborg 08