Sarpsborg 08 kjøper costaricansk landslagsspiller

Wilmer Azofeifa (24) er navnet på Sarpsborg 08s nye midtbanespiller. Costaricaneren har signert en treårskontrakt med klubben.

Annonse:

- Det blir spennende å se Wilmer når han glir inn i gruppa her. Han kommer til å være en veldig god tilvekst for oss. Det er en hardtarbeidende midtbanespiller som er løpssterk. Han er veldig mobil, intensiv i spillet sitt og en veldig god ballspiller. Vi er veldig spent, men det er alltid slik: Han kommer fra Costa Rica og skal trives i nord, men vi har veldig store forhåpninger. Azofeifa er en spiller vi har fulgt over litt tid og har gode referanser på, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Saken fortsetter etter videoen:



Årets spiller i hjemlig serie

Azofeifa er ikke spesielt stor av vekst. Men på tross av å kun rage 170 centimeter over bakken, er han en leder på banen. 24-åringen har vært kaptein for klubblaget Santos i den hjemlige toppserien og fikk i mars landslagsdebuten under Óscar Ramirez’ ledelse. Han ble kåret til årets spiller i den hjemlige ligaen sist sesong.

ÅRETS SPILLER: Wilmer Azofeifa ble kåret til årets spiller i Costa Ricas seriespill etter 2017/18-sesongen. (Foto: Privat)
ÅRETS SPILLER: Wilmer Azofeifa ble kåret til årets spiller i Costa Ricas seriespill etter 2017/18-sesongen. (Foto: Privat)

- Om Azofeifa spiller seg til en plass i Sarpsborg 08, er vi trygge på at han kommer til å få flere og flere muligheter for Costa Rica. I 2018 har han vært involvert i tre kamper for dem. Vi har forhåpninger om at Azofeifa skal være med å prege både laget og ligaen. Finner han toppnivået sitt, er vi trygge på at han blir en solid forsterkning for oss, sier Berntsen.

- Det viktigste for oss nå er å bygge en tropp som skal være med å nå målene våre: Å kjempe om en Europa League-plass, utdyper han.

Imponerende fysiske tester

Søndag gjennomførte Azofeifa de fysiske og medisinske testene med Sarpsborg 08. Resultatene var imponerende bra. Faktisk viser hurtighetstesten at han blir Sarpsborg 08s raskeste i midtbaneleddet.

LANDSLAGSSPILLER: Azofeifa (t.v.) i aksjon for Costa Rica mot Japan. (Foto: NTB Scanpix)
LANDSLAGSSPILLER: Azofeifa (t.v.) i aksjon for Costa Rica mot Japan. (Foto: NTB Scanpix)

- De er ganske kvikke de vi har, men han hadde en fantastisk fin test her nå. Utgangspunktet er utvilsomt veldig bra, men igjen: Han skal trives her og finne roen, men det fysiske bør vi ikke være redde for i det hele tatt, sier Berntsen.

Boks til boks-spiller

- Jeg er veldig glad for å være her. Nå ønsker jeg å bidra til klubben ved å vinne kamper. Jeg har god teknikk og leser spillet godt. En boks til boks-spiller, sier Azofeifa om egne kvaliteter.

- Sarpsborg er et godt lag. De har spilt i Europa League, det er et godt kvalitetstegn. Nå er jeg glad for å være her, utdyper 24-åringen.

Sesongkort2019bred

Annonse fra Eliteserien: