Sarpsborg 08 kjøper Franklin Tebo fra Häcken

Den nigerianske midtstopperen Franklin Tebo Uchenna (23) har skrevet en fireårskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg er en fin fyr som liker å spille fin fotball. Jeg er bra med ballen i beina, har god fart og er duellsterk. Jeg har lært mye fra tiden min i Sverige og gleder meg til å ta med meg fotballen min til Sarpsborg 08. Jeg gleder meg, sier Franklin Tebo.

Fireårskontrakt

Den nigerianske midtstopperen er klar på en langtidskontrakt med Sarpsborg 08 - til 30. juni 2027.

- Vi har signert en fireårskontrakt med Tebo. Det er fordi vi har stor tro på at han vil passe inn i måten vi spiller fotball på. Det er litt mer fart og mann mot mann i norsk fotball, men det er noe jeg tror vil passe Tebo veldig bra. Han er 23 år, snakker engelsk og fransk og forstår i tillegg litt svorsk. Han kommer til å tilpasse seg raskt, sier sportssjef Hampus Andersson.

Saken fortsetter etter videoen:

- Tebo var en spiller jeg hentet til Häcken for to år siden. Det er en stor, sterk og rask midtstopper som også er trygg og god med ballen, utdyper han.

Rett fra EL-kval til Sarpsborg

Takket være godt samarbeid med Häcken, fikk klubbene sluttført avtalen rett etter svenskenes avgjørende kamp mot Aberdeen i Europa League-kvalifiseringen. 

- Vi fikk Tebo over til Sarpsborg i forkant av Häckens tur til Skottland. Det var vi helt avhengig av for å få gjennomført overgangen, så vi takker Häcken for å ha vist seg løsningsorientert. Vi har jobbet med denne overgangen i flere uker, men når det først løste seg, gikk det veldig fort, sier Andersson.

Annonse fra Eliteserien: