Sarpsborg 08 kjøper Ibrahima Koné

Ibrahima Koné (21) blir Sarpsborg 08-spiller. Han er kjøpt løs fra kontrakten med FK Haugesund.

- En kraftpakke av en spiss med bra tempo og gode avslutningsferdigheter både med bein og hode, sier sportssjef Thomas Berntsen.

21-åringen fra Mali kom til FK Haugesund i 2018. Han har vært involvert i 48 kamper i Eliteserien for «araberne» og notert seg for åtte mål og tre målgivende pasninger. Regnet ut fra antall spilte minutter , snitter han på en scoring hvert 208. minutt, mens det har blitt målpoeng hvert 151. minutt.

- Dette blir en fin utfordring for meg, men jeg tror dette blir en veldig god match. Jeg skal jobbe knallhardt for spilletiden. Dette er min mulighet å vise alle hva jeg står for - supportere, medspillere, trener og klubb. Jeg gleder meg! sier Koné på telefon fra Mali.

- Enormt, uforløst potensial

- Med tanke på alder og antall minutter, er det en veldig spennende statistikk. Vi ser et råpotensiale i Koné vi håper å få ut i full blomst hos oss. Det er et enormt, uforløst potensial der, sier Berntsen.

Se video med noen av Konés involveringer i FKH-drakt her:


Koné er for øyeblikket hjemme i Mali på ferie, men ankommer Sarpsborg om en ukes tid. Så fort han består den medisinske testen, er han formelt Sarpsborg 08-spiller.

- Jeg vil spille for Sarpsborg 08 fordi det er et godt lag. Klubben har vært flinke til å videreutvikle unge spillere og har et godt kollektiv. Treneren har tro på meg og jeg tror på Sarpsborg 08. Det er en klubb med ambisjoner, sier Koné.

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Jeg er stor, sterk og god i lufta. Så er jeg passe rask i tillegg. 

Angrepsspilleren gleder seg nå stort til å spille for Stadion-publikummet. Han har nemlig hørt rykter om og opplevd et livlig hjemmepublikum i Sarpsborg.

- Ismael er en god venn av meg. Det samme er Boubacar Konté. Jeg har snakket med begge og også sett Sarpsborg i aksjon. Jeg har lagt merke til stemningen. Den gleder jeg meg til å oppleve, sier han.

Skriver treårskontrakt

- Vi er enige om en treårskontrakt. Det som gjenstår er den formelle, medisinske testen. Den ønsker vi å gjennomføre så raskt som mulig, sier Thomas Berntsen.

Som legger til at Sarpsborg 08 fremdeles jakter offensive forsterkninger.

- Det er noen baller i luften som vi håper å lande utover. Det var godt å få på plass Koné nå. Det er en spiller vi tror skal ta gode steg hos oss.

Annonse fra Eliteserien: