Sarpsborg 08 kjøper løs OBOS-komet

Sandnes Ulf-kaptein Anders Hiim (20) har signert en langtidskontrakt med Sarpsborg 08.

- Vi får inn en ung, sulten, norsk venstreback som er kvikk og god med ballen. Anders Hiim har levert veldig godt for Sandnes Ulf og er en spiller som har blinket seg ut i ligaen når det kommer til venstrebacker, sier lederen av sportsutvalget, Bjørge Øiestad.

Har debutert på U21-landslaget

Sandnes Ulf-kapteinen, som er født i 2002, har notert seg for en scoring og 14 målgivende pasninger fordelt over de 52 obligatoriske kampene han har spilt i Sandnes Ulf de siste to sesongene. I fjor fikk han debuten på U20-landslaget, mens han i år har notert seg for to kamper på U21-landslaget.

- Det er en spennende spiller og en spennende type vi har stor tro på at vil passe godt inn i måten vi spiller fotball på. Han er uredd i stilen og har fine én mot én-ferdigheter, sier Øiestad.

Hiim har signert en langtidskontrakt med klubben - ut 2027.

- Det er viktig for oss å ha forutsigbarhet når vi investerer i en ny spiller. Vi har god tro på at Anders Hiim skal bli en tellende og bra venstreback for oss de neste årene, sier Øiestad.

Stor tro på Sarpsborg

Selv trekker 20-åringen fram kombinasjon- og pasningsspillet som sine største styrker.

- Fansen kan vente seg noen offensive bidrag. Jeg tror jeg skal ha mye å komme med. Sarpsborg spiller en fin fotball som kan passe meg godt, sier Hiim.

Anders Hiim har signert en 4,5-årsavtale med klubben og blir å spille i draktnummer 17.

Se intervju med Hiim her:

Annonse fra Eliteserien: